Siilin piikki -palkinto Sirkka-Liisa Anttilalle

Maanantaina Luonto-Liitto tiedotti viikonlopun valtuuston kokouksessa maa- ja metsätalousministerille myönnetystä Siilin piikki -palkinnosta ja henkilövalinnoista. Palkinto myönnetään ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista. Tämän suhteen Anttila ei ollut vaikea valinta. Tiedotteet ovat luettavissa kokonaisuudessaan täältä:

Siilin piikki maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle
Luonto-Liiton puheenjohtajaksi Mauno Särkkä

Lisäksi jätimme lausunnon maa- ja metsätausministeriön esittämistä ilveksen tappoluvista. Lupia ollaan myöntämässä järjetön määrä siitä huolimatta, että ilvekset eivät aiheuta käytännössä mitään harmia. Luonto-Liitto esittää, että ilveksen “kannanhoidollisen” metsästyksen kestävyyttä arvioitaisiin uudelleen sekä kattavan mielipidetutkimuksen että RKTL:n ilvestutkimuksen tulosten perusteella. Lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Tiistaina istuin Kansalaisfoorumin kokouksessa, jossa pohdimme tulevaisuuden trendejä kansalaistoiminnan näkökulmasta. Iltapäivällä kävin keskustelemassa ajankohtaisista ympäristökysymyksistä kokoomuksen ympäristövaliokuntatyöryhmän kokouksessa eduskunnassa. On hienoa huomata, että myös kokoomus ottaa ympäristö- ja luonnonsuojelukysymykset tosissaan. Puolueelle onkin palkattu mm. uusi ympäristöpoliittinen sihteeri.

Illalla olin vielä luennoimassa Vihreä Salonki -tilaisuudessa ilmastonmuutoksesta ja ruuasta. Tämä aihe puhuttaa selvästi. Kahvila oli täynnä porukkaa ja keskustelu oli antoisaa. Perjantaina olen menossa puhumaan samasta aiheesta Helsingin yliopiston ravitsemus ja yhteiskunta -kurssille.

Jätä kommentti