Hyviä ja huonoja uutisia – fear less, love more and fight harder

Viikonloppu alkoi lupaavilla uutisilla. Lentäjien lakko tarkottaa lentoliikenteen vaikeutumista ja vähentymistä. Finnairin mukaan lakko vaikuttaa jo maanantaina noin 20 000 matkustajaan ja jokainen lakkopäivä maksaa miljoonia. Ympäristö kiittää. Samoin ympäristö kiittää siitä, että laskettelukeskusten työntekijät ovat lakossa. Ympäristöystävällinen lähialuematkailu kunniaan!

Lakkojen lisäksi loppuviikon toinen ilouutinen oli se, että Vihdin (bad)ideapark on kovassa vastatuulessa. Ympäristöministeriö ei myöntänyt Vihdin kunnalle lupaa maa-alueiden lunastukseen. Hienoa! Kauppakeskusten sijaan ihmisten kannattaa etsiä elämyksiä ja onnea jostain ihan muualta. Kauppakeskukset ovat bulkkia, kuten Annukka Berg kirjoittaa: Luksusta ja bulkkiylellisyyttä.

Lauantai aamuna pyöräilin Espoon Luukkiin Luonto-Liiton syysvaltuuston kokoukseen. Kokouksessa valittiin liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2010 Mauno Särkkä.  Onneksi olkoon Maunolle ja uudelle liittohallitukselle! Lisäksi kokouksessa päätettiin Siilin piikki –palkinnon saaja. Siilin piikki -palkinto myönnetään ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista. Ehdokkaiksi oli tarjolla iso joukko eri tahoja ja päättäjiä. Asia julkistetaan tulevana maanantaina. Viime vuonna (2008) palkinnon sai ympäristöministeri Paula Lehtomäki.

Sunnuntaita synkisti uutiset APEC-maiden kokouksesta. Tietojen mukaan näyttää siltä, että Kööpenhaminassa ei saada aikaiseksi sitovaa ilmastosopimusta. Täytyy myöntää, että Yhdysvaltain, Kiinan, Japanin, Venäjän, Australian ja Indonesian johtajien välinpitämättömyys vetää sanattomaksi. Moista käytöstä ei tule hyväksyä. Onneksi kansainvälinen Greenpeace ehti jo kommentoimaan asiaa: APEC “deal” on Copenhagen ignores the world’s most vulnerable.

Maailman johtajille voisi näyttää vaikka Jari Sarasvuon kylttejä. Niissä lukee: fear less, love more and fight harder.

Jätä kommentti