Smolnassa työministerin läksiäisissä

Iltapäivän harrastin sosiaalista kanssakäymistä valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa työministerin läksiäisissä. Tarja Cronbergin lisäksi puheen pitivät mm. pääministeri Matti Vanhanen ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Parituntisen session aikana oli kiva mahdollisuus vaihtaa kuulumisia monien tuttujen kanssa. Ilahduttavaa oli, että esimerksi MTK:n johtaja Markku Tornberg näyttää ymmärtävän erinomaisen hyvin, millainen potentiaali maatilojen biokaasun hyödyntämisessä Suomessa voi tulevaisuudessa olla.

Smonan jälkeen piipahdimme Annukan kanssa syömässä ja jatkoimme puistopiknikille Elinan, Jukan ja Kuuran kanssa. Jukka ja Elina ovat sukupuolisensitiivisen kasvatuksen edelläkävijöitä. Lisää aiheesta voi lukea esimerkiksi Hukkajukan blogista: Sukupuolisensitiivinen kasvatus.

Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri teki kesäkuun alussa aloitteen kunnille ja tiehallinnolle katuvalaistuksen määrän vähentämiseksi. Pienet kunnat ovat vastanneet haasteeseen isoja paremmin. Piirin haasteeseen vastasivat Myrskylä, Järvenpää, Karkkila, Loviisa, Karjalohja ja Nummi-Pusula. Lisää aiheesta voi lukea piirin tiedotteesta: Pienet kunnat sammuttavat turhia valoja isoja paremmin.

Energiateollisuus, Suomen Bioenergiayhdistys, Turveteollisuusliitto sekä Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto lähettivät tänään (25.6.) pääministeri Matti Vanhaselle avoimen kirjeen, jossa järjestöt esittävät energiakomissaarin salkkua Suomelle. Kirjoitin aiheesta Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastoblogiin: Energiakomissaarin salkku olisi Suomelle häpeä.

Harmikseni en päässyt tänäänkään juoksemaan. Sen sijaan pyöräilyä kertyi päivän aikana yhteensä 33,96 km.

Jätä kommentti