The Power of Less vs. Jari Sarasvuo

Aamulla Tampereen yliopiston ympäristöpolitiikan opiskelija kävi haastattelemassa minua ilmasto- ja energiapoliittisesta tulevaisuusselonteosta. Täytyy heti todeta, että kerrankin kyseessä on ollut erinomaisen hyvin hoidettu hallinnon prosessi. Ei varmasti vähiten Oras Tynkkysen ansiosta.

Syksyllä tulen toimimaan Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristönsuojelupäällikkönä eli tulen vastaamaan ilmasto- ja energipoliittisen vaikuttamistyön lisäksi koko ympäristönuojelusektorin työstä Jouni Nissisen jäädessä hoitovapaalle. Kävimme päivän mittaan Jounin kanssa läpi tulevan syksyn kuvioita.

Juhannuksena luin Esko Valtaojan Avoin tie ja John Naishin Riittää jo kirjojen lisäksi myös Leo Babautan The Power of Less -kirjan. Voin suositella kaikkia kolme oikein lämpimästi. Lisäksi kannattaa seurata myös Babautan zenhabits-blogia.

Babautalla on yksinkertaisia, helposti käyttöön otettavia keinoja, kuinka elämästä saa enemmän irti tekemällä vähemmän asioita paremmin. Pidän kirjan tyylistä ja helppolukuisuudesta vaikka sitä vaivaakin mielestäni itsekeskeisyys. Esimerkiksi Jari Sarasvuon johtamisopit ovat hyvin samantyyppisiä sillä erotuksella, että itämaista filosofiaa on sekoitettu länsimaiseen johtamistyyliin hiukan Babautaa enemmän ja toiminnan lähtökohtana on epäitsekkyys, muiden palveleminen.

Alkuillasta kävin parin päivän tauon jälkeen juoksemassa 10 km lenkin. Juoksu tuntui hiukan takkuiselta vaikka aika olikin ihan normaali eli 51:04. Illan vietin Laurin ja Merin juhlissa Käpylässä.

Jätä kommentti