Hauska viikonloppu

Lauantaina vietimme iltapäivää Suomen Rauhanpuolustajien Pax-festareilla. Illalla keskusteltiin. Lueskelin myös Alan Weismanin Maailma ilman meitä -kirjaa. Teoksessa tehdään mielenkiintoinen katsaus siihen, mitä maailmalle kävisi jos ihminen katoaisi planeetalta.

Sunnuntaina kävin juoksemassa 20 km lenkin aikaan 1:48:51. Juoksun päälle kävelimme Annukan kanssa vielä vähintään saman matkan Vanhankaupunginlahden ympäri ihanassa kesähelteessä. Samalla kävelymatkalla poikkesimme myös Kalliossa ja Vegemestassa. Kadulla törmäsimme onnesta säteilevään ydinperheeseen eli Tapioon, Emmaan ja vauvaan.

Kiitos myös kaikille ihanille ihmisille nimipäiväonnitteluista! Sitä on etuoikeutettu kun saa elää elämäänsä niin hyvässä seurassa.

Viikonlopun uutinen oli kuitenkin se, että Yhdysvaltojen edustajanhuone hyväksyi ilmastolain, jossa kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään vuoden 2005 tasosta 17 prosenttia vuoteen 2020 mennessä ja 83 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Tavoite on vaatimaton. Yhdysvaltojen pitäisi pystyä vähentämään päästöjä vähintään 40 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä.

Jätä kommentti