1.2.2009: Talouskriisi tekee hyvää ympäristölle

Perjantaipäivä sujui Kansalais- ja työväenopistojen keskusliiton (KTOL) järjestämässä Tammiseminaarissa Hämeenlinnassa. Olin paikalla puhumassa ilmastonmuutoksesta ja kansalaistoiminnasta. Erityisen vaikuttava oli kuitenkin IT-suunnittelija Juhana Mykrän ja kirjastonhoitaja Marjatta Hirvijärvi-Saaren Secondlifen kautta pidetty esitelmä sosiaalisesta mediasta ja ikäihmisistä.

Lauantaina otimme Annukan kanssa ultrarennosti. Nukuimme pitkään. Opettelin taittelemaan mm. origami kukan ja sammakon. Aluksi tuli pari gmo-versiota, mutta lopulta homma alkoi luonnistua. Terapeuttista. Illalla lueskelin hiukan Jussi T. Kosken kirjaa Arkiähky.

Sunnuntaina kävin juoksemassa, valmistelin esitystä Valtakunnalliseen kansalaisyhteiskunnan tutkimus- ja kehittämisseminaariin Jysävkylään epämuodollisesta kansalaistoiminnasta sekä kirjoittelin tekstiä viritteillä olevaan talouskriisipamflettiin.

Talouskriisillä on monia myönteisiä seurauksia. Sen lisäksi, että kulutus vähenee ja kasvihuonekaasupäästöt pienenevät myös esimerkiksi kirpputorien ja kierrätysmyymälöiden myynti lisääntyy. Kaikki tämä tekee hyvää ympäristölle.

Jätä kommentti