26.11.2008: Kansalaisyhteiskunta.Nyt.

Osallistuin eduskunnassa (26.11.) Kohti Kööpenhaminaa – Poznanin kokous ilmastoneuvotteluiden välietappina -seminaariin. Tilaisuuden aluksi ympäristöministeri Lehtomäki käytti erinomaisen puheenuoron, jossa hän painotti kansainvälisten neuvotteluiden tärkeyttä ja huomautti, että kansainvälinen talouskriisi ei saa hidastaa ilmastoneuvotteluiden etenemistä. Raporttini seminaarista voi lukea ilmastoblogista.

Eduskunnasta suuntasin oikeusministeriöön. Pidin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan demokratiapolitiikan työryhmän kokouksessa pika-alustuksen uuden aktivismin haasteesta perinteiselle kansalaistoiminnalle.

Valitettavasti en ehtinyt jäämään oikeusministeriöön kuuntelemaan muita alustuksia ja osallistumaan keskusteluun, sillä jouduin suuntaamaan Helsingin Sanomien mediatorille keskustelemaan aiheesta Kansalaisyhteiskunta.Nyt.

Omassa avauspuheenvuorossani korostin, että kansalaisyhteiskunta voi hyvin. Se on kuitenkin isossa sisäisessä murroksessa. Yhteiskunnallisuudesta ollaan siirrytty henkilökohtaisuuteen, asiantuntijuudesta performatiivisuuteen ja pitkäjänteisuudestä projektimaisuuteen. Keskustelu oli tiivista ja paikalla oli iso joukko kiinnostuneita kuulijoita.

Jätä kommentti