Aarre, Kalli, SaDe, CCS, Ilmastopaneeli

Pirteän aamulenkin jälkeen vastasin Aarre-lehden haastatteluun nuorten metsäsuhteesta. Kiinnostavia tuloksia! Tämän jälkeen pyöräilin eduskuntatalolle. Kävimme tapaamassa Meri Pukarisen kanssa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallia (http://www.timokalli.fi/) ilmastolaista (http://www.polttavakysymys.fi/). Oli ilahduttava huomata, että Kalli kaipasti Suomelta edistyksellistä ilmastopolitiikkaa.

Päivällä istuin oikeusministeriössä sähköisen asioinnin kehittämisprojektin monimuotoinen kansalaisvaikuttaminen -työryhmän (SaDe) kokouksessa. Pohdimme mahdollisuutta parantaa kansalaisten osallisuutta verkossa esimerkiksi http://www.suomi.fi -verkkoympäristöä kehittämällä.

Oikeusministeriöstä singahdin ympäristöministeriöön CCS-taustatyöryhmän kokoukseen. Kävimme läpi komission direktiiviesitystä sekä parlamentin ja neuvoston kantoja siihen.

Välillä annoin lyhyen puhelinhaastattelun Vihreään Lankaan (http://www.vihrealanka.fi/kotimaa/energiastrategia-sahkoisti-keskustelua-lisaydinvoimasta) ja kävin hakemassa Ruohonjuuresta (http://www.ruohonjuuri.fi/) lounastarpeita. Ennenkuin lähdin polkemaan Kanneltalolle paneelikeskusteluun, ehti Aurora vielä tuoda työhuoneeni ilmoitustaululle oman piirroksensa.

Kanneltalolla järjestetty työväenkurssin paneelikeskustelu ei ollut Hesarin minne mennä palstalla olleesta ilmoituksesta huolimatta kovin suosittu. Pasi Toiviaisen, allekirjoittaneen ja ekoenergiavastaava Teemu Kettusen keskustelua oli seuraamassa yhteensä kolme kuulijaa. Keskustelu oli kuitenkin hyvää, mukavaa ja rentoa.

Suosittelen Pasi Toiviaisen Ilmastonmuutos Nyt -kirjaa lämpimästi kaikille! http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Vitkuttelut+on+vitkuteltu/HS20071120SI1AT02hxo. Toiviainen painotti omissa kommenttipuheenvuoroissaan, että jäätiköiden sulamisen ja ilmaston lämpenemisen suhteen toivo maapallon pelastamiseksi on jo suurella todennäköisyydellä mennyt.

Jätä kommentti