12.10.2008: Juhlaa ja onnea!

Takana aivan mahtava viikonloppu! Perjantaina 10.10. täytin 34-vuotta. Aamulla kumppanini Annukka toi teetä ja onnentoivotuksia sänkyyn. Myös naamakirja on mainio keksintö syntymäpäivien suhteen. Oli kivaa kun ystävät muistivat onnitella.

Päivällä osallistuin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (http://www.kansanvalta.fi) kokoukseen. Keskustelimme mm. äänestysikärajan alentamisesta 16-vuoteen. Mielestäni tälle ei olisi mitään esteitä. 16-vuotiaan ovat käyneet Suomen pakollisen koulujärjestelmän ja omaavat näin ollen tarvittavat tiedot äänestääkseen ja kunnallisissa ja valtiollisissa vaaleissa.

Allianssi-talolla järjestetyn kokouksen jälkeen piipahdin tervehtimässä ultramukavia Nuorisotutkimusverkoston porukoita ja sain samalla lahjaksi uunituoreen Nuorisobarometri 2008 julkaisun (http://www.valtikka.fi/kalenteri/nuorisobarometri-2008).

Illaksi suuntasimme Annukan kanssa Tampereelle juhlimaan. Rosa Meriläinen ja Liisa Huhta sekä Matti Huhta olivat järjestäneet tuplakirjajulkkaribileet. Tampereen yo-talolla meno oli mukavaa, musiikki mainota ja ruoka herkullista. Erityiskiitos Rosalle, Liisalle ja Matille yllärisyntymäpäivämuistamisestani sekä vaikuttavista puheista.

Liisa Huhta ja Rosa Meriläinen: Kilttien kapina – tottelemattomuuden alkeet naisille:
http://www.kilttienkapina.fi

Matti Huhta: Aamunkoista tähtivyöhön – laululyriikan fraasikirja:
http://www.ajatuskirjat.fi/suomi/kirja.asp?KirjaID=4556

Lauantain vietin Orivedellä ympäristötoimintapäivillä (http://www.miljoaktion.fi/2008/). Olin mukana järjestämässä ilmastonmuutostyöpajaa, jossa puhuin ruuan ympäristövaikutuksista ja ilmastopolitiikasta. Orivedelläkin koin syntymäpäiväyllärin kun järjestäjäporukat lauloivat, lahjoittivat ihania herkkuja ja upean kortin synttäreiden kunniaksi. Kiitos kaikille! Olin todella yllättynyt ja otettu. Lisäksi olin kovin iloinen paikalla olleista aktiivisista ja fiksuista nuorista. Kyllä maapallolla vielä sitenkin on toivoa!

Sunnuntain vietin kotona. Kirjoittelin ystäville vastausviestejä, luin lehtiä ja papereita, testasin vaalikoneita, siivosin sähköposteja, tiedostojani ja kotiani sekä valmistauduin tulevan viikon kokouksiin ja puheenvuoroihin.

Jätä kommentti