Energiaennusteita alaspäin

SLL:n toimistolla oli maanantaina paljon uusia-vanhoja kasvoja. Kaisa Murdoch palasi verkkotoimittajaksi ja Maija Sarpo Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin ympäristöasiantuntijaksi. Lisäksi Teemu Kettunen aloitti ekoenergiavastaavan opintovapaasijaisena ja uusi harjoittelija Marja Vänttinen astui kehiin mukaan. Täällä on aivan huippu meininki ja mahtavat ihmiset!

Iltapäivän istuin ympäristöministeriön ilmastofoorumissa. Käsittelimme komission ilmasto- ja energiapakettia sekä kansainvälisten neuvotteluiden tilannetta. Suomi yrittää edelleen saada RES-direktiivissä turvetta uusiutuvaksi ja maksimaalisia joustomekanismeja käyttöönsä.

Kokouksessa Metallityöväen Liiton viestintäpäällikkö Matti Putkonen huomautti, että ilmastotavoitteiden seurauksena metsäteollisuus tulee romahtamaan Suomesta ja päästökaupasta tulisi luopua. Hyvä tietää. Mikäli metsäteollisuus häviää (kuten Putkonen tiesi kertoa), voimme reivata energiankulutusennustuksia aika reippaasti alaspäin. Myös luopuminen päästökaupasta sopii mainiosti. Tehdään vain vähennykset kotimaassa ilman joustomekanismeja. Putkosen puheet ovat kuin kovaäänisiä pieruja hiljaisessa salissa. Kukaan ei oikein kehtaa kommentoida vaikka kaikki korvat punaisena tuntevatkin myötähäpeää. (vertaus on soveltuvasti lainattu muistaakseni Oras Tynkkyseltä).

Iltapäivällä olimme suunnittelemassa ihmisbanderolli-tempausta. Käy ilmoittautumassa osoitteessa: http://www.polttavakysymys.fi/ihmisbanderolli

Lopuksi pohdimme vielä vihreiden ympäristötyöryhmässä mahdollista Itämeri- tai vesistötrategiaa sekä keskustelimme syksyn ajankohtaisisista kysymyksistä. Illan päätteeksi kävimme Annukan kanssa syömässä Meze-pointissa ja menimme aikaisin nukkumaan. Viikon aloitusta voi pitää mukavana ja onnistuneena!

Jätä kommentti