Tiistai 1.7.2008 – Kesäpäivä Vainikkalassa

VR:n Sibelius-junan veturin kiinnitys meni rikki Vainikkalan asemalla. Olemme odotelleen nyt noin kuusi tuntia.

Ihmiset ovat kuitenkin valmiita odottamaan hymyssä suin, koska aseman ravintola Ukkopekasta saa ilmaisia virvokkeita (lue kaljaa) VR:n piikkiin. Sen sijaan ravintolan henkilökunta on tuskaista. Konduktöörit paikkaavat junan rikkinäistä kuulutusjärjestelmää urhoollisesti.

Aiheesta saisi hienon lyhytelokuvan. Pikkuravintolan ruoka on loppunut, mutta iloinen suomalainen kantaa kaksin käsin kaljaa ja viiniä pöytään. Odottelu ei tunnu missään. Kesäpäivä Vainikkalassa voi jatkua.

Saa nähdä missä vaiheessa pääsemme jatkamaan matkaa Pietariin ja sieltä Valko-Venäjälle, Ukrainaan, Moldovaan, Romaniaan ja Bulgariaan. Reissun eri vaiheita saatetaan raportoida tässä blogissa..

Jätä kommentti