Tiistai 1.7.2008 – Paras paikka Pietarissa

Pietari, varsinkin Finlyandsky -asema oli paljon rosoisempi ja likaisempi kuin olin odottanut. Tain mitä muistin. Olen käynyt kaupungissa viimeksi noin 23 vuotta sitten. Silloin oltiin Neuvostoliitossa ja Leningradissa.

Kävelimme Nevan rantaa ja siltoja pitkin. Piipahdimme Pietarin ja Paavalin linnoituksen tuntumassa sekä varhaislapsuuteni maisemissa. Mytninskaja nab 5:ssa sijaitseva opiskelija-asuntola oli kyllä kaupungin parhaalla paikalla. Ikkunasta saattoi katsoa Navan yli Eremitassille. Tosin nyt taloa oltiin purkamassa.

Samalla vilkutimme Neva-joella veneissä bilettäville ryhmille ja ihmettelimme limusiinien kasvanutta kokoa sekä liikenteen hurjaa vauhtia.

Illan päätteeksi kävelimme Nevski prospektin päästä päähän ja annoimme mummolle kymmenen ruplaa.

Jätä kommentti