Viikonloppu 23.-25.5.2008 – Jokaisena aamuna juoksemassa

Perjantaina tapasimme Sitran edustajaa liittyen uuteen energitehokkuushankkeeseen sekä kävin Animalian (http://www.animalia.fi) toimistolla keskustelemassa tulevan ruoka-kampanjoinnin ja verkoston painopistealueista. Illalla piipahdin Vihreän Langan (http://www.vihrealanka.fi) juhlissa sekä Veera Luoma-ahon syntymäpäiväkemuilla. Paljon ihania ihmisiä!

Lauantaina osallistuin Luonnonsuojeluliiton (http://www.sll.fi) liittohallituksen kokoukseen. Kokous jäi kuitenkin omalta osaltani kesken, sillä jouduin lähtemään SKY:n (http://www.sky-fks.fi/liitto/) järjestämään seminaariin opiskelija-aktivismista. Oma hypoteesini on, että kansalaistoiminta ei ole kriisissä – se on vain muuttunut. Kuka tahansa voi vaikuttaa, missä tahansa, milloin tahansa. Tästä seuraa se, että oikeastaan mikä tahasa voi politisoitua. Toimintaa leimaavat esimerkiksi performatiivisuus ja näyttävyys sekä arjen politisoiminen. Esitykseni voi katsoa tästä:

SKY:n juhlaseminaarista piipahdin Johanna Nuortevan polttarihulinassa ja Maailma kylässä festareilla (http://maailmakylassa.fi/) sekä lopuksi myös Kumpulan kyläjuhlissa (http://www.kumpula.info/). Lähialueasukastoiminta on aina arvostettavaa. Iltaa istuimme vielä Antiokiabarissa (http://www.antiokiabar.com/).

Sunnuntaina osallistuin Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen (http://www.sll.fi/yhdistykset/hyvinkaa/) järjestämään suureen ilmastopaneeliin. Miesvoittoisessa paneelissa oli mukana mm. Ilmatieteen laitoksen Kimmo Ruosteenoja, Energiateollisuus ry:n johtaja Jukka Leskelä ja hallituksen ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen (http://www.orastynkkynen.fi/). Omassa avauspuheenvuorossa toin esille ydinvoiman ja turpeen energiakäytön ongelmia sekä tarjosin tilalle energiatehokkuutta ja uusiutuvia energialähteitä. Yleisön haastamana keskustelua käytiin myös ilmastokriisin varsinaisesta juurisyystä eli luonnonvarojen mielipuolisesta ylikulutuksesta.

Viikko oli kuntoilun kannalta aktiivinen. Kävin seitsemänä aamuna juoksemassa 10 kilometrin aamulenkin. Lisäksi pyöräilyä kertyi 113 kilometria.

Jätä kommentti