Torstai 22.5.2008 – energiatehokkuutta ja huonoja ideoita

Torstaina osallistuin TEM:n vasta perustetun energiatehokkuustoimikunnan kokoukseen. Toimikunnan tarkoituksena on arvioida ja määrittää eri sektoreille tarvittavat energiansäästöä ja energiatehokkuutta koskevat toimenpiteet tavoitteiden täyttämiseksi. Käytännössä tarkoituksena on siis valmistella tulevassa ilmasto- ja energiastrategiassa linjatut energiatehokkuustavoitteet konkreettisiksi toimenpiteiksi. Toimikunta jättää mietintönsä vuoden päästä keväällä 2009.

Iltapäivällä osallistuin YLE:n A-zoom ohjelman kuvauksiin. Tällä kertaa aiheena oli Vihdin (bad)ideapark. Ohjelman voi katsoa Areenalta: http://areena.yle.fi/toista?id=1281357. Yritin tuoda esille sitä, että harvoin valitetaan ostosmahdollisuuksien puutteesta, mutta sen sijaan yhdyskuntarakenteen hajautuminen, henkilöautoliikenteen kasvu ja ilmastokriisi ovat vakavia ongelmia, joihin täytyy löytyä ratkaisut jo lähivuosien aikana. Illalla piipahdin Panu Laturin järjestämillä juhlilla. On kulunut vuosi siitä, kun Panu valittiin Vihreiden puoluesihteeriksi.

Jätä kommentti