Tiistai 27.5.2008 – Syy toimia

Tiistaina olin eduskunnan ympäristövaliokunnan kuultavana hiilidioksidin talteenottoa ja varastointia (CCS) koskevasta direktiiviesityksestä. On selvää, että CCS-teknologiaa tarvitaan tulevaisuudessa. Samaan aikaan on kuitenkin yhtä selvää, että huomio pitää kiinnittää ennenkaikkea päästövähennyksiin, energiatehokkuuteen ja uusiutuvien energialähteiden kehittämiseen. Ympäristövaliokunnan kuulemisessa yritin painottaa myös sitä, että CCS-teknologian edistämiseen ei ole syytä käyttää julkisia varoja ja vastuu niin varastoinnista kuin sen valvonnastakin tulee olla aina toiminnanharjoittajalla. Esitykseni on tässä:

Iltapäivällä oli vuorossa Suomen luonnonsuojeluliiton 70-vuotisjuhlallisuudet säätytalolla sekä siihen päälle vielä puutarhajuhlat Kasvitieteellisessä puutarhassa. Juhlallisuudet olivat voimaannuttava kokemus. Ilkka Hanskin puheenvuoro kiihtyvästä sukupuuttoaallosta palautti mieleeni syyn toimia luonnon ja ympäristön puolesta. Ihmiset juhlissa taas antavat sen sosiaalisen viiteryhmän, joka lähtökohtaisesti jakaa saman tulevaisuuskäsityksen. Kiitos kaikille hienoista järjestelyistä! Ilkka Hanskin vaikuttavasta esityksestä voi lukea ilmastoblogista osoitteesta: http://ilmastoblogi.wordpress.com/

..

Jätä kommentti