Perjantai 30.5.2008 – Hyvän ruuan verkoston on syntynyt ja http://ekakuudetta.info

Keskiviikkona pidimme hyvän ruuan verkoston kokouksen. Viime aikoina ruuan yhteys ympäristökysymyksiin ja erityisesti ilmastonmuutokseen on tullut entistä selkeämmin esille. Kokouksessa pohdimme aiheeseen liittyvää toimintaa sekä luonnostelimme yhteisiä teesejä hyvän ruuan puolesta.

Torstaina Ruotsin suomenkielinen radio haastatteli ydinvoimatoiminnasta. Toimittaja ihmetteli, että missä on kaikki ydinvoiman vastainen toiminta. Vastasin, että kaikkialla. Toiminta on laajempaa kuin koskaan aiemmin. Muoto on kuitenkin erilainen. Ydinvoimaa vastaan toimintaa entistä hajautetummin ja moniäänisemmin.

Sunnuntaina onkin luvassa keltainen ihmisbanderolli. Päästöt alas 30 prosentilla ilman ydinvoimaa. Tule mukaan! Lisätiedot: http://ekakuudetta.info. Kannattaa katsoa myös järjestäjien lähettämä yhteinen tiedote osoitteesta: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/keltainenmielenilmaus

Perjantaina en ehtinyt Säätytalolle IPCC-ajankohtaisseminaariin. Sen sijaan tapasin YK-liiton Helena Laukkoa ja Kepan Timo Lappalaista liittyen seuraavan viikon kestävän kehityksen toimikunnan kokoukseen, jossa käsitellään kehityspoliittista ohjelmaa. Lisäksi valmistelin syksyn ilmasto-oikeudenmukaisuuskiertuetta sekä puheenvuoroja työn hallinnasta ja Vihdin ideaparkista.

PS.
Tässä hauska ilmentymä tämän päivän aktivismista. Vapaa Helsinki – Smurffit liikenteessä: http://www.youtube.com/watch?v=vnLX0zO6rAk

Jätä kommentti