Viikonloppu 7.-9.3.2008 – Talonvaltausseminaari ja Kuuran kummi

Torstaina ja perjantaina olin Hämeenlinnassa kauniissa Aulangon maisemissa työpaikan suunnittelupäivillä. Perjantaina iltapäivällä olin vetämässä Nuorisotutkimusverkoston seminaaria Talonvaltaus liikkeenä. Kyseessä oli siis allekirjoittaneen ja Mikko Salasuon toimittaman teoksen julkistusseminaari. Koko julkaisu (Talonvaltaus liikkeenä – miksi squat ei antaudu?) on luettavissa osoitteessa: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisuja/talonvaltaus.pdf

Seminaari oli oikein onnistunut. Vanhan musiikkisali oli täynnä ihmisiä. Puheenvuorot ja keskustelut olivat värikkäitä, välillä jopa konfliktihakuisia. Selvää kuitenkin oli, että talonvaltaajien tavoite kaupunkitilan haltuunotosta ja autonomisen sosiaalikeskuksen perustamisesta tuli kirkkaasti esille.

Seminaarin jälkeen jäin hetkeksi työskentelemään Vanhan kuppilaan. Samalla törmäsin Eekkuun, Tapioon ja Lottaan. Ihania ihmisiä! Vanhalta suuntasin Annukan kanssa Meze pointtiin syömään. Samalla vastailin puhelimitse tv-toimittajalle omista ekoelämäntapavalinnoistani. Tulevat tekemään alkavalla viikolla jotain ohjelmaa.

Illalla kävin noutamassa postiin sapuneen kannettavan tietokoneen virta-adapterin. Tämä tarkoitti samalla sitä, että viiden viikon korjausprosessin jälkeen läppärini oli vihdoin kunnossa. Kone oli ensin kaksi viikkoa huollossa jolloin siihen vaihdettiin tuuletin ja kovalevy. Sain koneen takaisin vain todetakseni, että siinä oli edelleen sama vika kuin huoltoon sen toimittaessani – eli kone ei käynnistynyt! Tämän jälkeen odotin viikon kun koneeseen vaihdettiin emolevy. Sain koneen takaisin todetakseni, että virta-adapteri ei toimi. Lupasivat lähettää uuden virta-adapterin mahdollisimman pian. Viikon kuluttua asiaa tiedustellessani adapteri ei ollut edelleenkään lähtenyt matkaan Saksasta. Ystävällinen asiakaspalvelija lupasi lähettää käytetyn adapterin nurkista lojumasta. Tämän nyt sitten perjantaina vihdoin sain. Takuuhuolto kesti kaikkine epäonnekkaine sattumisineen yhteensä siis viisi viikkoa. Onkohan tämä kohtuullista?

Lauantaina kävimme Annukan kanssa juoksemassa. Iltapäiväksi suuntasimme Elinan ja Jukan luokse Ruttiksen nimenantojuhliin. Ruttiksesta tuli Kuura. Minusta ja Annukasta tuli kummeja. Vastuualueeseemme kuuluu mm. Lapsen ympäristökasvatus. Sopii hyvin. Kuura on huipputyyppi ja hienoja ihmisiä ovat vanhemmatkin! Kiitos siis valtavasta luottamuksesta. Olemme kovin otettuja.

Vauva-juhlien jälkeen piipahdimme kotona siivoamassa ja jatkoimme matkaa Rymy-Eetu nimiseen baariin tapaamaan Suomessa käymässä ollutta siskoani. Samalla rysäyksellä ehdin vaihtamaan kuulumisia myös paikalla olleen pikkuveljeni kanssa. Terveisiä vain Christiinalle ja Danielille! Oli kivaa. Toivottavasti nähdään taas pian.

Sunnuntaina Annukka lähti Brysseliin. Itse viimeistelin päivän aikana viisi artikkelia. Ensin hioin loppuun Luonnonsuojelijalehteen ison jutun liiton valiokunnista (http://www.sll.fi/tuejatoimi). Tämän jälkeen viimeistelin Suomen sosiaalifoorumi –lehteen tekstin ympäristöjärjestöjen haasteista/umpikujasta. Lisäksi työstin kaksi artikkelia http://www.maailmantalous.net -sivustolle ilmasto- ja energiapolitiikasta. Lopuksi vastasin vielä Luonnonsuojeliljalehden mielipidepalstalle tulleeseen kyselyyn kasvissyönnistä.

Välillä kävin juoksemassa ja sitten jatkoin ydinvoiman parissa. Olen lähdössä tulevana viikonloppuna puhumaan Kristiinankaupunkiin Pohjanmaan piirin kevätkokoukseen ja valmistelin esitystäni sinne. Lisäksi kävin läpi hiukan CCS-direktiiviä ja siivoilin ahkerasti sähköposteja. Illan päätteeksi piipahdin Merin ja Laurin kanssa Old Sophiessa rakentamassa ja vahvistamassa Käpylän herkkää lähialueyhteisöllisyyttä.

Jätä kommentti