Keskiviikko 26.3.2008 – IEA moittii Suomea turpeen energiakäytöstä

Kansainvälinen energiajärjestö IEA moittii Suomea turpeen energiakäytöstä. Järjestö suosittaa, että hallitus poistaa turvetuotannon tuet. IEA kehoittaa Suomea kiinnittämään huomiota myös Olkiluodon ydinvoimalahankkeen myöhästymiseen.

IEA:n tiedote löytyy täältä:
http://www.iea.org/Textbase/press/pressdetail.asp?PRESS_REL_ID=253

Uskomatonta, miten erilaisen tiedotteen TEM teki aiheesta: IEA:n arvio: Suomi on hoitanut energiapolitiikkaansa mallikelpoisesti: http://www.tem.fi/?89519_m=91375&s=2471 – eikä tietysti sanaakaan ydinvoimasta tai turpeesta.

Keskiviikkona pidimme ympäristöjärjestöjen ilmastokoordinaatio-kokouksen. Keskityimme lähinnä kansalliseen energia- ja ilmastostrategiaan sekä siihen liittyvään vaikuttamistyöhön. Lisäksi puhuimme komission ilmasto- ja energiapaketista käytävästä keskustelusta ja lausunnoista.

Viimeistelin myös esitystäni Sosiologipäiville talonvaltauksista. Annukka lähti jo illalla kohti Rovaniemeä. Itse menen perässä perjantai aamuksi. Rovaniemeltä palaamme takaisin maanantaina.

Roveniemen esitykseni voi katsoa täältä:

Jätä kommentti