Viikonloppu 14.-16.12.2007 – sosiaalirientoja ja kulttuuria

Vuosi lähenee loppuaan. Joulunodotus on alkanut. Lomasuunnitelmat ovat valmiina. Vuoden vaihtuessa on hyvä hetki pohtia mennyttä ja tulevaa. Tehdä uusia suunnitelmia ja päivittää unelmia tulevaisuutta varten.

Perjantaina lounastin Suomen luonnonsuojeluliiton ekoenergiavastaava Kaarina Toivosen kanssa. Kävimme läpi muun muassa ekoenergia-asioita sekä liiton energia- ja ilmastotoiminnan tulevia painopistealueita. Lounaalta siirryin suoraan liiton glögitilaisuuteen Kotkankadulle. Paikalla oli vaikuttava joukko merkittäviä luonnonsuojelijoita. Liiton glögeiltä pyöräilin kotiin vaihtamaan juhlavaatteen ja sen jälkeen Hotelli Presidenttiin ”Las Vegas”-teemalla kulkeneisiin pikkujouluihin.

Lauantaina olin koko päivän Suomen luonnonsuojeluliiton liittohallituksen kokouksessa. Välillä kävin antamassa YLE:n isossa pajassa uutisille ja Radio Suomelle haastattelua Balin ilmastoneuvotteluista. Suomen luonnonsuojeluliitto piti tuloksia hiukan epämääräisinä, joskin monelta osin positiivisena. Tiedote on luettavissa täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/balintulos

Liittohallituksen kokouksen jälkeen piipahdimme Annukan kanssa Jannen ja Päivin luona Huopalahdessa syntymäpäiväjuhlissa. Ruoka oli herkullista ja seura mainiota. Valitettavasti visiittimme jäi lyhyeksi. Matka jatkui Ylioppilasteatteriin (http://www.ylioppilasteatteri.fi/) katsomaan Kuokkavierasnäytelmää. Vaikuttava esitys Suomen turvapaikkapolitiikasta ja kuolemasta. Näytelmän jälkeen jäimme keskustelemaan Vanhan kuppilaan. Sen sijaan Attacin pikkujouluihin emme enää jaksaneet lähteä.

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa aamulla juoksemassa. Muuten päivä oli pikkuhommia pullollaan. Hiukan talonvaltausjulkaisua, sähköpostien ja papereiden järjestelyä, varmuuskopioita, ilmastopolitiikkaa, kansalaisosallistumisen edistämistä, sähköautoja, siivousta, lehtien lukemista ja sen sellaista.

Viikon suorituksista. Viikon aikana tein tutkimustyötä 32,5 tuntia. Yhteiskunnallista vaikuttamista ja järjestötyötä kertyi 39,5 tuntia. Omasta kunnostakin pidin huolta käymällä neljä kertaa juoksemassa (40 km) ja pyöräilemällä 103,77 km – yhteensä siis kuntoilua noin 9,5 tuntia. Toiminnalliseksi hyötysuhteeksi (kun kuuden tunnin vuorokausittainen nukkuminen otetaan pois) muodostui näin 64,68 prosenttia.

Jätä kommentti