Maanantai 5.11.2007 – Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta

Aamulla kävin jo tuttuun tyyliin juoksulenkillä. Elämänlaatu on aamulenkkien myötä parantunut entisestäänkin ripauksen. Aamupäivällä ehdin hiukan kirjoittaa ammattikorkeakoulut ja sivistys julkaisuun tulevaa artikkeliani aiheesta ympäristösivistyksen lähtökohtia ammattikorkeakouluissa.

Koko iltapäivä kului Säätytalolla Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan avausseminaarissa. Käytännössä kuulimme Tohtori Pentti Arajärven puheenvuoron kansalaisjärjestötoiminnan luonteesta ja järjestöjen toimintaedellytyksistä. Kiinnostava esitys oli myös professori Esa Konttisella kansalaisyhteiskunnan tilasta ja kehitysnäkymistä. Lopuksi nautimme coctail-kutsuista yhdessä Oikeusministeri Tuija Braxin kanssa. Lisätietoja koko kuviosta löytyy osoitteesta: http://www.kansanvalta.fi.

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnassa kyse on hyvin etabloituneiden ja perinteisten järjestöjen ja hallinnon välisestä yhteistyöelimestä, jota koordinoidaan Oikeusministeriöstä käsin. Olen mukana neuvottelukunnassa Suomen luonnonsuojeluliiton edustajana. Käytännössä suurimpia huolenaiheita järjestöedustajilla näyttää olevan yleishyödyllisyyden määrittelyn piirissä pysyminen, verotuksen välttäminen ja valtionapujen turvaaminen. Jään kiinnostuneena odottamaan neuvottelukunnan tulevaa työtä. Pääsihteeri Sari Aalto-Matturilla on selvästi aito kiinnostus pyrkiä edistämään hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan vuoropuhelua. Hyvä niin.

Säätytalolta kipaisin Annukan kanssa syömään Zen Sushiin ja sieltä takaisin töihin Nuorisotutkimusseurassa sijaitsevaan työhuoneeseeni. Kannattaa tutustua myös tänään avattuun kansalaisyhteiskunnan tutkimusportaaliin: http://kans.jyu.fi/.

Jätä kommentti