Viikonloppu 2.-4.11.2007 – Autoverouudistus on paska, sivarit on rautaa

Autoveron muutos lisää yksityisautoilua ja uhkaa ympäristöä. Suomen luonnonsuojeluliitto pelkää autoverouudistuksen lisäävän autoilua ja ilmastonmuutosta, ellei polttoaineveroa samalla nosteta. Lue koko tiedote täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/autoveronalennus. Aiheesta on kirjoittanut osuvasti myös hukkajukka: http://peacemaker.homeip.net/blog/.

Perjantaina osallistuin Vilja Varhon väitöstilaisuuteen ”Calm or storm? – Wind power actors' perceptions of Finnish wind power and its future”. Väitöskirja ja sen tiivistelmä löytyvät osoitteesta: https://oa.doria.fi/handle/10024/24270. Työ osoittaa, että Suomessa tuulivoiman kehitys on ollut kansainvälisesti vertaillen hidasta. Taustalla voi olla se, että eri toimijoiden näkemykset tuulivoiman potentiaalista ovat hyvin erilaiset eikä yhteistä strategiaa tuulivoiman edistämiselle ole löytynyt.

Illalla piipahdin Aija Salon ja Anna Koikkalaisen kevyt tupla 30-v-baarituksessa Golden Malibussa Länsi-Pasilassa. Ohjelmassa oli karaokea ja keskustelua muun muassa naamakirjasta Anna-Stiinan, Sallan, Saaran ja Leenan kanssa.

Lauantaina vietimme Annukan kanssa koko päivän laatuaikaa. Käytännössä tämä tarkoitti mm. yhteistä lounasta, siivousta, lehtien lukemista ja hyviä keskusteluja. Illalla piipahdimme Tonin ja Katjan luona Paloheinässä. Pyöräily pimeillä ja jäisillä teillä vaati hiukan taiteilua. Toni ja Katja ovat lähdössä neljäksi ja puoleksi kuukaudeksi Intiaan.

Sunnuntaina aamupäivällä kävimme Annukan kanssa juoksemassa. Lounasta nautimme Egyptiläisessä ravintolassa El Karimissa (http://www.elkarim.fi/). Iltapäivä ja ilta kului erilaisen pienten ja suurten hommien parissa. Sain vihdoin mm. pöydällä pinoon kasaantuneet paperit järjestettyä ja arkistoitua. Lisäksi valmistuin tulevan viikon koitoksiin (maanantaina kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta, tiistaina kestävän kehityksen aikalaisvisiohankkeen ohjausryhmän kokous, keskiviikkona Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin työtalousvaliokunnan kokous, torstaina ilmastomarssin suunnittelun koordinaatiokokous ja lauantaina Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin syyskokous).

Pyöräilyt jäivät tällä viikolla vähemmälle. Käytännössä kilometreja on kertynyt vain 69,21 km eli vajaa kymmenen kilometria päivää kohden. Sen sijaan kävin kuitenkin viitenä aamuna kymmenen kilometrin juoksulenkillä. Hyvä näin. Tänä vuonna olen toistaiseksi pyöräillyt 5085 km eli jokaikistä päivää kohden 16,5 km.

Tuntikirjanpitoni mukaan olen kuluneella viikolla tehnyt 7 tuntia palkkatyötä (jäin opintovapaalle maanantaina), edistänyt 27 tuntia väitöskirjaani ja jatko-opintoja, tehnyt ympäristöjärjestöille 28 tuntia vapaaehtoistöitä ja urheillut 8,5 tuntia.

Lopuksi vielä mieleen jäänyt hyvä sitaatti. Jarkko Tontti kirjoittaa Vihreän Langan kolumnissa osuvasti (http://www.vihrealanka.fi/node/822):

”Minä arvostan siviilipalveluksen valinneita jo siksi, että heillä on oma tahto. Sen sijaan, että olisivat valinneet helpoimman tien, kliseisen miesmallin pakonomaisen toistamisen, he ovat uskaltaneet sanoa ei. Sivari on nyky-Suomen Antti Rokka, itsepäinen yksilö, joka vastaa kymmentä nöyrästi säntäilevää armeijan klanipäätä. Jos olisin työnantaja, palkkaisin pelkkiä sivareita. Suomen kansanarmeijassa oppii lähinnä luistamaan vastuusta ja mussuttamaan Fazerin sinistä peiton alla, ja mitä muuta siellä viltin suojissa nyt tehdäänkään.”

Jätä kommentti