Torstai 25.10.2007 – Asvalttiviidakon intiaanit Berliinissä

Alkuillasta osallituin Suomen luonnonsuojeluliiton energia- ja ilmastovaliokunnan kokoukseen. Keskustelimme mm. ilmasto- ja energiapolitiittisesta tulevaisuusselonteosta, ilmasto- ja energiastrategian valmistelusta, Balin tulevista kansainvälisistä ilmastoneuvotteluista sekä kävimme läpi muita ajankohtaisia asioista kuten Norppaenergian kriteeri- ja hintauudistukseen liittyvää keskustelua. Kokouksen jälkeen jäimme vielä keskustelemaan Salka Pölläsen tulevista työtehtävistä. Salkan on tarkoitus ottaa vastuulleen liiton muutama ilmasto- ja energiaprojekti.

Pyöräillessäni Kotkankadulle Luonnonsuojeluliiton toimistolle, polkupyöräni kumi räjähti. Säikähdin, että ulko- ja sisäkumi menivät molemmat täysin käyttökelvottomaksi. Reikä oli kuitenkin pieni ja sen sai korjattua helposti tarrapaikalla. Tästä tulikin mieleen, että kumit ovat tyhjentyneet muuallakin.

Helsingin Sanomat uutisoi junttiautoja (http://www.junttiauto.com) vastaan tehdyistä aktioista Saksassa. Aktivistit ovat päästelleet jo ainakin 200 ökyauton renkaista ilmat pois. Tuulilasinpyyhkimen alle on jätetty viesti: ”Olisimme hyvin kiitollisia, jos lakkaisitte kokonaan ajamasta jättiautollanne.” Renkaita ei viillellä, vaan ilmat lasketaan siististi pois venttiilin kautta. Myös liikenneturvallisuus on Helsingin Sanomien artikkelin mukaan otettu huomioon. Autoista tyhjennetään aina yksi etu- ja yksi takarengas, mutta vastakkaisilta puolilta. Tämä aiheuttaa liikkeelle lähtiessä niin kovan tärinän, ettei kukaan ainakaan vahingossa lähde tien päälle. Aiemmin vastaavaa liikehdintään on ollut mm. Tukholmassa (http://leo-stranius.livejournal.com/2007/08/07/). Myös hukkajukka on kirjoittanut asvalttiviidakon intiaaneista omassa blogimerkinnässään: http://peacemaker.homeip.net/blog/2007/10/16/asvalttiviidakon_intiaanit. Tukholmassa on tyhjennetty jo ainakin tuhannen auton renkaat.

Facebook jatkaa kasvuaan. Nyt yhteisössä on kaikkiaan 42 miljoonaa jäsentä. Suomessa käyttäjiä oli lokakuun alussa yli 63 000, nyt jo 151 000. Helsingin Sanomien mukaan ongelmaksi on noussut identiteettivarkaukset.

Jätä kommentti