Viikonloppu 26.-28.10.2007 – Ajatuspaja, Luonnonsuojeluliitto ja kirjoitushommia

Olin perjantaina koko aamupäivän Ajatuspaja e2:n (http://www.e2.fi/) järjestämässä seminaarissa Vanhalla ”Pitääkö politiikkaa oppia tekemällä?”. Viesti oli aika selkeä. Nuorten kiinnostus politiikkaan eli yhteisten asioiden hoitoon on vähenemässä yksilöllistymisen ylikorostuessa. Esitykset tulevat varmasti jossain vaiheessa verkkosivuille. Sitä ennen voi tutustua vaikka Dosentti Erkki Karvosen esitykseen postmodernista politiikasta osoitteessa: http://www.uta.fi/~tierka/Ajatuspajae2EKb.pdf. Itse puhuin aiheesta kansalaisjärjestöt vaikutuskanavana nyt ja tulevaisuudessa.

Seminaarista sukkuloin Cafe Lasipalatsiin ja Hannah Straussin tutkimushaastatteluun aiheesta: Negotiating Northern Energy Systems. Role of environmental and social movement organizations. Kyseessä on tutkimushanke järjestöjen roolista suomalaisessa energia- ja ilmastokeskustelussa. Huomasimme Hannahin kanssa, että meillä oli myös yhteisiä tutkimusintressejä.

Illalla tapasin vielä Old Sophiessa Käpylässä Elvis Mikolaa. Tarkoituksena oli puhua Elviksen gradusta, mutta keskustelu taisi pyöriä aika paljon yleisessä aktivismissa ja talonvaltauksissa. Oli kuitenkin innostava sessio. Ehkä pitäisi järjestää vastaava aktivismikeskustelu vaikkapa kerran kahdessa viikossa.

Lauantaina istuin yli kahdeksan tuntia Suomen luonnonsuojeluliiton liittohallituksen kokouksessa. Ajankohtaiskatsauksessa kävimme läpi talousasioita sekä keskustelimme mm. KMO, Metso ja Kollaja -kysymyksistä. Lisäksi päätimme avustaa Luonto-Liiton metsäryhmää 8000 eurolla. Hyväksyimme myös vuoden 2008 talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä keskustelimme pitkään työntekijäkysymyksistä.

Liittohallituksen kokouksen jälkeen piipahdin Luonto-Liiton Uudenmaan Piirin 30-vuotisjuhlissa Nuorten Luontotalolla. Mukavat juhlat. Ehdin keskustella LUP:n puheenjohtaja Terhi Toukolan kanssa hiukan LUP:n ja UYSP:n tulevista yhteistyökuvioistakin. Tarkoituksena on järjestää vuonna 2008 ainakin yhteinen perheleiri.

Sunnuntai oli pyhitetty työlle. Tosin kävimme aamulla Annukan kanssa juoksemassa. Päivän mittaan kirjoittelin väitöskirjaprojektini tutkimus- ja rahoitussuunnitelmaa, viimeistelin kestävän kehityksen aikalaisvisiohankkeen vieraskynäkirjoitusta aiheesta Yksilöllinen kevytaktivismi uuden ekologisen yhteiskunnan perustana sekä kirjoittelin Elämäntarina-lehteen pientä katsausta omasta menneisyydestäni. Kävin myös Merin ja Laurin luona naapurissa. Puhuimme kansalaisvaikuttamisesta ja ajankohtaisista energia- ja ilastokysymyksistä maukkaan teen merkeissä.

Jätä kommentti