Torstai 9.8.2007 – Vapaavuorta tapaamassa

Viime keväänä ja alkukesästä Sipoo-keskustelu kävi kuumana. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri sai julkisen keskustelun myötä sovittua tapaamisen asuntoministeri Jan Vapaavuoren kanssa.

Aamutapaamisessa ministerin kanssa keskustelimme Sipoonkorven kansallispuistosta, valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista ja luontoselvitysten tukemisesta. Ehdotimme myös Maankäyttö- ja rakennuslakiin asetusta maakuntakaavapäätösten valitusajasta ilmoittamista yhdessä yleisesti leviävässä sanomalehdessä. Lisäksi keskustelu rönsyili keinoissa kamppailla yhdyskuntarakenteen hajoamista vastaan sekä edistää matala- ja passiienergiatalojen rakentamista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Suomen luonnonsuojeluliiton ja Natur och Miljön esitys Sipoonkorven kansallispuistoksi löytyy osoitteesta: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2006/sipoonkorpikp

Alkuillaksi lähdin suorittamaan Tapio Laakson ja Emma Karin kutsumana puistohengausta Töölönlahdelle. Lisäksi iltaohjelmaan kuului tapaaminen Riitta Savikon kanssa.

PS. Sorsanmetsästys alkaa 20.8. Miljoona lintua kuolee turhaa ihmisten huvitusten takia. Pitäisi kai mennä järjestämään mielenosoituksia metsästysalueille.

Jätä kommentti