Kuinka paljon on tarpeeksi – Maanantai 7.5.2007

Osallistuin Radio Ylen Aikaisen Annikki Kiehelän päiväkontakti keskusteluun aiheesta kuinka paljon on tarpeeksi. Keskustelun teemat pyörivät kuluttamisessa, boikotoinnissa sekä ylipäätään vapaaehtoisessa kieltäytymisessä ja oman elämän valinnoissa. Odotin voimakasta kritiikkiä, mutta pääasiassa palaute oli myönteistä.

Olen itse siis askeettinen hedonisti. Kuljen mahdollisimman paljon polkypyörällä (en käytä autoa), olen kasvissyöjä ja kotivegaani, en käytä alkoholia tai kahvia ja pyrin juomaan vihreää teetä, en koskaan syö herkkuja (karkkia, suklaata, limonadia, sipsejä, kakkua, pullaa tms.) ja vältän sokerin käyttöä. Tilaan Helsingin Sanomia vain sähköisesti välttääkseni jätettä enkä katso lainkaan televisiota. Joidenkin mielestä tämä elämä saattaisi olla vaikeaa ja kurjaa. Omalta osaltani nämä valinnat ovat helppoja ja parantavat elämänlaatuani merkittävästi.

Kävimme Annukan kanssa alkuillasta katsomassa Greenpeacen elokuvanäytöksessä Pauliina Feodoroffin elokuvan Non Profit, joka pohtii saamelaista identiteettiä ja vähän muutakin. Elokuva on voittanut Kritiikin Kannukset palkinnon vuonna 2007: http://www.sarv.fi/kannus2007.html. Elokuvasalissa näkyi paljon tuttuja. Elokuvan jälkeen suuntasimme Kotoon syömään. Ohjelmaan kuului myös veroilmoituksen täyttämistä. Illalla kotona siivosin sähköposteja.

Jätä kommentti