Maanantai 29.1.2007

Kävin jokavuotisessa hammaslääkäritarkastuksessa. Ei yhtään reikää. Huippua! Hammaslääkäri kehui hyvin hoidettuja hampaitani. Ilmeisesti herkkulakko ja sokerin tarkoituksellisen käytön lopettaminen edistävät hampaideni hyvinvointia.

Illan päätteeksi tapasimme Aleksin ja Tuulin vanhassa sofiassa. Keskustelimme hiukan H-projektista, mutta ennen kaikkea kestävän kehityksen politiikasta. Ideoimme myös mahdollista ympäristöjärjestöjen omaa kontribuutiota, projektia hallinnon kestävän kehityksen strategiaan liittyen.

Metallityöväen liiton järjestösihteeri Turja Lehtonen oli kirjoittanu Helsingin Sanomiin lisäydinvoiman rakentamista puoltavan mielipidekirjoituksen. Hetken mielijohteesta päätin vastata takaisin omalla mielipidekirjoituksella.

Ydinvoiman lisärakentamisella Suomen energiapalettia keskitettäisiin vain entisestään. Ydinvoima on myös omiaan heikentämään uusiutuvan energiapotentiaalin ja energian säästön hyödyntämistä ja näin entisestään pahentamaan käsillä olevaa ilmastokriisiä. Käytännön toimien tulee painottua energiansäästöön ja uusiutuvien energialähteiden lisäämiseen. Valitettavasti Lehtosen, kuten koko ydinvoimalobbyn argumentit, sortuvat tunnepohjaiseen argumentoitiin, ”energiajuoppohulluuteen”.

Tänään julkaistun asennekyselyn mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää ilmastonmuutosta totena, ja kaksi kolmesta arvioi sen olevan vakavin ihmiskunnan kohtaamista ympäristöongelmista. Suomalaiset hyväksyvät ilmastonmuutosta ehkäisevät toimet. Enemmistö on valmis EU:n yksipuolisiin toimiin päästöjen vähentämiseksi. Kansalaiset ovat myös itse valmiita muuttamaan elämäntapojaan, ja he odottavat poliittisilta päättäjiltä ja elinkeinoelämältä ilmastonmuutosta ehkäiseviä toimia.

Jätä kommentti