Keskiviikko 22.11.2006

Maailmanpankki myönsi lainarahoituksen Metsä-Botnian kiistellylle Uruguayn sellutehdashankkeelle. Yhteensä Botnia sai hankkeelleen 170 miljoonan dollarin lainan Maailmanpankkiryhmään kuuluvalta IFC-luottolaitokselta. Lisäksi hankkeelle myönnettiin enintään 350 miljoonan dollarin vakuutus poliittisten riskien varalta. Botnian sellutehdashanketta vastustavat argentiinalaiset ympäristöaktivistit ilmoittivat jatkavansa kamppailua sellutehdasta vastaan.

Syömme aamupalaa Annukan ja hänen siskonsa Piian kanssa. Viimeistelin kolme esitystä. Torstaina lähden pitämään esitystä Mikkeliin, perjantaina Kuopioon ja lauantaina Tervalammille. Aiheet sivuavat nuorisotyötä, graduani ja Suomen luonnonsuojeluliiton jätestrategiaa. Lisäksi vastailen NIGD:n Ruby van der Wekkenin lähettämään WSF kyselyyn. Maailman sosiaalifoorumi on onnistunut luomaan avointa tilaa sosiaalisille ja yhteiskunnallisille liikkeille. Kehitettävää kuitenkin riittää.

Olen koko päivän Tampereella osallistuen Motivan energiansäästöviikon palauteseminaariin.

Jätä kommentti