Viikonloppu 17.-19.2.

Annukka lähtee perjantaina Turkuun seminaariin ja tapaamaan vanhempiaan. Oma iltani sujuu sopivasti töissä. Illan lopuksi siivoan vielä kotimme – imuroin, tiskaan, kastelen kukat, pyyhin pölyt, pesen vessan ja vien roskat.

Lauantai aamuna nukun pidempään kuin on tarkoitus. Teen esitelmän Eurooppanuorten konferenssia varten EU:n ympäristö- ja kestävän kehityksen politiikasta. Lisäksi muokkaan ja kirjoittelen kolumnia Luonnonsuojelijalehteen sekä kirjoitan ympäristöjärjestöjen kommentit kestävän kehityksen strategian yhteenvetoluonnokseen.

Käymme päivällä lounaalla Annukan vanhempien kanssa jo tutuksi tulleessa Meze-pointissa. Illaksi suuntaamme Etelä-Haagaan Leena Hernesniemen ja Mikko Itälahden järjestämiin ”ihan muuten vain” -bileisiin. Junassa törmäämme Greenpeacessa työskentelevään Harri Lammiin, joka on ollut Sipoonkorvessa lumikävelemässä. Etelä-Haaga on rauhallista ja mukavaa aluetta. Leenalla on mukavaa ja syön liian monta herkullista juustoleipää. Olen enemmän kuin otettu ja imarreltu kun lähtiessämme (aivan liian aikaisin) Leena toteaa meille, että noin ne kaksi Suomen keskeisintä ympäristövaikuttajaa vain käyvät näyttäytymässä pikaisesti, eivätkä jää kunnolla juhlimaan.

Leenalta suuntaamme matkamme Hietalahteen. Tuleva kansanedustaja ja nykyinen kunnallispoliitikko Johanna Sumuvuori ja hänen miehensä Mikko Metsämäki ovat kutsuneet meidät juhliin. Seura on mukavaa ja meno rempseää. Livahdamme kotiin puolen yön maissa samalla kun muut suuntaavan Saunabaariin.

Sunnuntai aamuna käymme Annukan kanssa juoksemassa. Tämän jälkeen onkin jälleen edessä asuntonäyttöjä. Käymme katsastamassa Käpylässä ja Hermannissa yhteensä neljä eri asuntoa. Muutama kiinnostavakin kohde löytyy. Olen kuitenkin aika lailla kypsä koko asunnon hankkimisprosessiin. Tuntuu siltä, että ”sitä oikeaa” ei löydy ikinä. Asuntokierroksen jälkeen ilmottaudun ja valmistaudun Ruotsin valmennuskurssille, joka pidetään kätevästi verkkomuotoisena.

Illalla otan hiukan rennommin ja jumitun katsomaan televisiosta jääkiekkoa. Suomi voittaa Teemu Selänteen ja jonkun toisen maalilla Kanadan 2-0. Tyhmä laji.

Jätä kommentti