Tiistai 24.1.2006

24.1.2006

Joudun perumaan päivän englannin kielen kurssin, koska olin lupautunut aiemmin edellisenä vuonna puhumaan seminaariin kaupunkikeskustojen kehittämisestä. Oma näkökulmani liittyi kaupunkitilna haltuunottoon autoilta ja kaupallisuudelta. Tilaisuus oli hiukan ristiriitainen. Oli aika ahdistava kuulla Tapiolan kauppakeskuksen laajennussuunnitelmia ja Stockmannin edustajan ruuhkamaksujen vastaisia höpinöitä. Sen sijaan oli innostava tutustua erilaisiin selvityksiin ja tutkimuksiin eri puolilla Suomea toteutuneista kävelykaduista tai kävelykeskusta-hankkeista.

Seminaarin jälkeen osallistuin vielä kehitys- ja ympäristöjärjestöjen yhteiseen ilmasto-oikeudenmukaisuutta käsittelevään kokoukseen Kepassa. Tilaisuudessa kuulimme mainiot alustukset Tuuli Kaskisen ja Miia Toikan toimesta sekä teimme työryhmätyötä kehitys- ja ilmastopoliittisen vaikuttamisen koherenssin löytämiseksi. Kokouksessa oli yllättäen myös paljon tuttuja. Harmi, että tulin hiukan myöhässä ja jouduin lähtemään ajoissa.

Illan päätteeksi päädyimme Henrikin ja Sallan luokse kylään Eiraan. Pariskunnan asunto oli kertakaikkiaan aivan upea! Nautimme pikku-naposteltavaa ja keskustelimme mukavan rennossa tunnelmassa kaikkea maan ja taivaan ja parisuhteen tiimoilta. Kerta kaikkiaan rentouttava ilta. Toivottavasti Henrik ja Salla tulevat pian vastavierailulle Vallilaan.

Jätä kommentti