Torstai 17.11.2005

Osallistuin Vihreän eduskuntaryhmän keskustelutilaisuuteen energia- ja ilmastostrategiasta otsikolla ”Ilmasto muuttuu – mitä tekee Suomi?”. Paikalle oli saatu puhujaksi myös kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen. Valitettavasti näyttää siltä, että Suomi ei tulevassa strategiassa ole aloitteellinen, vaan pidättää edelleen etuoikeuden luonnonvarojen liikakäyttöön muiden maiden kustannuksella.

Suomen luonnonsuojeluliiton Simo Kyllösen esitellessä pitkän tähtäimen eri päästövähennysskenaarioita, Pekkarinen koki tarpeelliseksi peittää ja pimittää tulevaisuuden, koska strategiassa ei ole ministerin mukaan tarkoitus keskittyä Kioton pöytäkirjan tavoitteita pidemmälle. Uskomatonta! Olisin valmis vaihtamaan Pekkarisen pois strategian valmistelusta saman tien. Oras Tynkkynen ja Energiateollisuus ry:n johtaja Jukka Leskelä pitivät erinomaiset ja mielenkiintoiset puheenvuorot, jotka olivat täynnä konkreettisia esimerkkejä Suomen päästövähennyksiksi. Olisi pitänyt iskea soijakakku Pekkarisen naamaan.

Jätä kommentti