Luonto-Liitto tempaisee susien puolesta

liity-laumaanSuomessa elää viimeisimpien arvioiden mukaan vain noin 200–235 sutta. Susi luokitellaan Suomessa erittäin uhanalaiseksi lajiksi.

Susien vähäisestä määrästä huolimatta niitä metsästetään valtion luvalla kannanhoidollisista syistä. Lisäksi sutta kohtaan tunnetaan petovihaa, joka ilmenee Suomessa muun muassa susien salametsästyksenä.

Tulevana lauantaina 17.9.2016 Luonto-Liiton susiryhmä järjestää Helsingissä ja Tampereella ensimmäistä kertaa Liity laumaan – kävelyn, joka on kaikille avoin koko perheen hyvän mielen tapahtuma Suomen susien hyväksi.

Kävelyllä kierretään parin kilometrin pituinen reitti, jonka varrella osallistutaan erilaisiin elämyksellisiin toimintapisteisiin. Kävely kestää puolisentoista tuntia ja osallistuminen maksaa viisi euroa. Lisäksi kävelyiden lähdössä/maalissa pidetään kaikille avoin ja ilmainen minifestari, jossa voi nauttia Helsingissä susiryhmän ja Tampereella Vegaaniliiton pitämän Howling Cafén eettisistä antimista, erilaisista musiikki ja taide-esityksistä sekä tutustua susiryhmän toimintaan. Minifestarille voi kuka tahansa osallistua kahvittelemaan, keskustelemaan ja tunnelmoimaan vaikkei olisi mukana itse kävelyssä. Koko tapahtuman tuotot menevät lyhentämättöminä Suomen susien ja muiden suurpetojen suojeluun.

Helsingin kävelyssä kierretään ympäri Töölönlahtea aikavälillä 13-17. Reitti alkaa Hesperianpuistosta Shakkipuiston kupeesta. Ohjelmassa on luvassa aistikas susitrivia, graffitimaalausta puiden väliin katutaiteilija Nora Helsingin opastuksella, Tulishowryhmä Belenoksen esitys ja minifestarilla Tuukka Taneli Niemen ja Hector Köhlerin musiikkia.

greyprideTampereella kävely pidetään puolestaan Näsinpuistossa, jossa se alkaa Laululavan ympäristöstä. Tampereen kävelyn ohjelmassa on Hyvinvointihuoltamo Lentävän Maton joogahetki, DIY-reppukorun valmistus, aistikas susitrivia ja minifestarilla Maida Valen sekä Pihla Heikintyttären & Kielo Kärkkäisen musiikkia ja lopuksi Pyrokratian tulishow.

Lisätietoja täällä: Luonto-Liitto tempaisee ahtaalle ajettujen susien puolesta: ”Suomalaisten tulisi arvostaa maamme uljainta suurpetoa”

Yksi kommentti artikkeliin ”Luonto-Liitto tempaisee susien puolesta”

  1. Hyvä Luonto-Liitto, positiivisia kiitospisteitä teille !
    Mahtavaa, että vihdoinkin aletaan toimia tosissaan Suomen susien puolesta! Toivon, että tällaiset kampanjat jatkuvat ja että susien suojelu alkaa lopulta onnistua. Suomalaiset, valtiovalta, metsästäjät ja salametsästäjät mukaan lukien, olisi tosiaan saatava ymmärtämään mikä onni Suomella on olla susimaa, ja miten arvokas Suomen luonnossa vapaana ja uhkaamattomana elävä uljas susi onkaan !
    Liityn mielelläni laumaan puolustamaan Suomen susia.

    Vastaa

Jätä kommentti