Vaalirahoitus ja sidonnaisuudet julki

Leo Stranius -esitekansiEduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 8.4.2015. Pidän tärkeänä, että jokainen ehdokas julkistaa vaalirahoituksensa ja sidonnaisuutensa jo ennen vaaleja.

Itse olen lisäksi tehnyt lupauksen, että lahjoitan 30 000 euroa hyväntekeväisyyteen (10 % kansanedustajan palkastani), jos tulen valituksi eduskuntaan.

Oma eduskuntavaalikampanjani tulee maksamaan noin 26 000 euroa. Suurin osa tästä on omaa rahaa (noin 20 000 euroa). Mistä tämä oma rahoitus koostuu?

Ylivoimaisesti suurin osa rahoituksestani (noin 16 000 euroa) tulee kaupunginvaltuuston kokouspalkkioista ja muista korvauksista. Käytännössä olen siis laittanut kaikki kaupunginvaltuutetun luottamustoimiin liittyvät palkkiot säästöön ja käytän ne nyt eduskuntavaalikampanjaani.

Ajatukseni on, että laitan demokratian ja vihreän politiikan edistämiseen sen, minkä demokratia ja politiikka on minulle antanut.

Tämän lisäksi käytän 4000 euroa omia säästöjäni. Nämä säästöt tulevat sijoituksistani Nordean ilmasto- ja ympäristörahastoon.

Loput rahat olen saanut yksityisiltä lahjoittajilta (noin 4200 euroa). ja rahoituksesta Mesenaatin kautta (noin 1600 euroa).

Vaalibudjettini tullee tarkentumaan vielä kahden seuraavan viikon aikana, jos/kun mahdollisia uusia lahjoituksia ja kuluja ilmaantuu lisää.

Tällä hetkellä arvioidut kampanjatulot ovat siis seuraavat:
– Kaupunginvaltuuston, lautakuntien ja johtokuntien kokous- ym. palkkiot 15990,65
– Muut omat säästöt/sijoitukset 4000 e
– Yksityiset lahjoitukset 4209 e (65 eri lahjoittajaa)
– Rahoitus mesenaatin kautta (ajanhallintavalmennus) 1550 e (ajanhallintavalmennus, 57 eri lahjoittajaa)
Yhteensä 25 749,65 euroa

Arvioidut menot:
– Sanomalehtimainokset 5463,63 e
– Verkkomainonta 2500 e
– Ulkomainonta 14011,82 e (joukkoliikennemainokset, pyörämainokset, siltabanderolli)
– Vaaliesite (painokulut, yhteensä 50 000 kpl) 2207,2 e
– Mainonnan suunnittelu (graafinen ilme) 870 e
– Muut kulut (ehdokasmaksu, kampanjatakit, valokuvat) 697 e
Yhteensä 25 749,65 euroa

Lisäksi kustannuksiksi voidaan katsoa (ei mukana yllä olevissa summissa) palkaton vaalivapaani 1.-17.4.2015 palkkatyöstäni Suomen luonnonsuojeluliitosta, josta aiheutuu noin 1050 euron nettomenetys.

Sidonnaisuuteni löytyvät täältä.

Rahoituksen lisäksi myös politiikan tekemisen ja kansalaisvaikuttamisen pitää olla mielestäni avointa. Olen pyrkinyt avaamaan ajamani politiikan suunnan kampanjateemoissani ja videoissani. Näkemyksiäni politiikan eri aihealueisiin voi käytä tsekkaamassa politiikka ABC -sivultani.

Kampanjaa voit tukea monella eri tavalla. Lahjoituksia voi tehdä suoraan tämän linkin takaa.

PS. Tervetuloa tapaamaan minua eri puolille kaupunkia. Ohjelma ja aikataulut löytyvät esimerkiksi tälle viikolle täältä.

PS2. Erityisen ilahduttavaa on, että peräti kuusi prosenttia kaupunkilaisista (noin 37 000 asukasta) voisi kuvitella äänestävänsä minua. Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien 4.4. julkaisemassa gallupissa. Olen koko Helsingin 31. suosituin ehdokas ja vihreitä äänestävien keskuudessa sijalla kuusi.

Yhtään ääntä ei ole tietysti vielä annettu, mutta tästä asetelmasta on hyvä ponnistaa viimeisen kahden viikon kampanjarutistukseen. Vihreille povataan Helsingissä viittä paikkaa. Läpimenoon on vielä hyvät mahdollisuudet.

PS3. Virallisen ennakkoilmoitukseni vaalirahoituksesta voi käydä tarkistamassa täältä. Vaali- ja puoluerahoituksen sivuilta voi käydä katsomassa myös muiden ehdokkaiden vaalirahailmoitukset.

Viikonlopun mittainen puolimatkan triathlon ja vähän enemmänkin! Perjantaina 3 km uinti, lauantaina 100 km pyöräilyä ja sunnuntaina 21,5 km juoksua. Sen lisäksi joka aamu venyttelyt ja 7 minute workout + perjantaina vielä 1,5 tunnin kuntopiiri.
Miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnellisiksi ja miten vältetään viherpesu? Hienoa olla puhumassa IMPACT Helsinki -tapahtumassa 29.4. 

IMPACT Helsinki kokoaa yhteen muutoksentekijöitä; markkinoijia, viestijöitä ja somevaikuttajia, arvopohjaisen markkinoinnin ja viestinnän teemojen pariin

Linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä: https://lnkd.in/dGrMP4n6

#pinghelsinki #impacthelsinki2025
Olipa taas kiva peruskunto-sunnuntai! Valmentajan tekemässä ohjelmassa oli vapaavalintaista pk-harjoittelua neljä tuntia. 

Käytännössä tämä tarkoitti mulla  seuraavaa: ystävän kanssa tunti kevyttä sulkapalloa, tunnin juoksutreeni, tunnin fysiikkatreeni (kuntosali) ja lopuksi vielä reilun tunnin uintitreeni. Sen lisäksi hiukan pyöräilyä (siirtymät) ja aamulla kehonhuolto + seitsemän minuutin lihaskuntotreeni.

Ouran mukaan aktiivisia kaloreita 2335 ja vastaava kävelymatka 42,1 km (askeleita 24 140). Garminin mukaan virtaa olisi tälle päivälle vielä jäljellä 36/100 eli ”Tämänpäiväinen liikunta edistää kuntoasi ja terveyttäsi. Body Battery -tasosi riittää erinomaisesti loppupäiväksi!”
Nyt on aika juhlia, koska tänään siitä tuli totta! Helsinki on hiilivapaa kun Salmisaaren kivihiilivoimala suljettiin. 

Lukemattomat ihmiset ovat vuosia ja vuosikymmeniä tehneet tämän eteen väsymättä töitä. Nöyrä ja iso kiitos teille kaikille. Tiedätte kyllä keitä olette. 💚🌍
Meillä on töissä lyhennetty työviikko joka tarkoittaa sitä, että perjantaisin tehdään vain neljän tunnin työpäivää. Tämä on tuonut viikkoon ja varsinkin viikonloppuun huimasti tilaa tehdä myös kaikkea muuta. Ohessa mun perjantaipäivä!
Viikonloppu on hyvä aloittaa liikunnalla! Tänään aamulla 15 min venyttely + lihaskuntotreeni. Kevyt/palauttava pyöräily Lauttasaareen ja siellä tunnin juoksutreeni klo 7-8 + pyöräily takaisin Käpylään. Illalla vielä 1,5 tunnin kuntopiiri ja 1,5 tunnin uintitreeni. Päivän aikana liikuntaa yhteensä 5 h 47 min. Kyllähän tämä treenaaminen alkaa käymään jo työstä. Nyt lepoa.
Hyvää alkanutta kevättä ja maaliskuuta! Helmikuussa kokeilin jättää joka ilta puhelimen yöksi keittiöön eli en ottanut laitetta lainkaan makuuhuoneeseen. 

Oliko tällä vaikutusta puhelimen käyttöön? Kyllä oli ja aika paljon! 

Tammikuuhun verrattuna puhelimella vietetty kokonaisaika väheni helmikuussa yhteensä 27,5 tuntia eli noin 20 prosenttia. Toki osaltaan tähän vaikutti sekin, että helmikuussa olin viikon lomalla, jolloin puhelinta tuli käytetty vähemmän, kun ei ollut työasioita hoidettavana. 

Viihteen, uutisten ja sosiaalisen median osuus on kuitenkin varmasti se mitä monet haluaisivat illalla ja aamulla vähentää. Sen osuus tippui tammikuun 63,5 tunnista 33,5 tuntiin (-30 tuntia). Tästä sosiaalisen median käyttö puhelimella tippui 36,5 tunnista 26,5 tuntiin (-10 tuntia) ja viihteen/uutisten osuus 27 tunnista 7 tuntiin (-20 tuntia). 

Helmikuussa oli tietysti vähemmän päiviä kuin tammikussa, mutta laskennassa/tarkastelussa on tammi- ja helmikuun osalta molemmissa mukana vertailukelpoisuuden parantamiseksi neljä kalenteriviikkoa eli 28 päivää.

Miltä kuulostaisi 30 tuntia kuukaudessa enemmän aikaa? Mitä olen illalla ja aamulla sängyssä tehnyt? Nukkunut hiukan enemmän, haaveillut ja pohdiskellut sekä lukenut kolme paperikirjaa.

Nyt maailma on mennyt kuitenkin sen verran hulluksi, että maaliskuussa kokeilen olla kuukauden lukematta tai seuraamatta uutisia. Vastaavan uutispaussikokeilun tein maaliskuussa 2022. Keep Calm and Carry On.
Perjantai-illan treenit. 1,5 kuntopiiri ja siihen päälle 1,5 tunnin uinti. Kiitos @helsinkitriathlon
Posti toi kotiin tuoreen Luonnonsuojelijan ja sieltähän löytyi viisi vinkkiä 1,5 astetta parempaan arkeen!

#puolitoistaastetta #puolitoistaastettaparempiarki @gummeruskustannus