#HeForShe-kampanja: Tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys!

HeForShe Leo Stranius Maria Ohisalo Alviina AlametsäHelsingin YK-nuoret kampanjoi eduskuntatalolla UN Womenin #‎HeForShe-kampanjan puolesta 25.11.2014.

Kampanja haastoi kansanedustajat sekä tulevat eduskuntavaaliehdokkaat sitoutumaan ja toimimaan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi sekä liittymään HeForShe -kampanjaan.

Itselleni on selvää, että olen mukana.

Kampanjan myötä pääsin samaan kuvaan rohkeiden ja pätevien eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa. Kiitos Maria Ohisalo ja Alviina alametsä!

Sukupuolten välinen tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, joka vaatii kaikkien sukupuolten osallistumista toteutuakseen. Tasa-arvon toteutumisen kautta voimme saavuttaa hyvinvoivan, rauhallisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan.

Nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin! Lisää myös oma kuvasi aihetunnisteilla #HeForShe ja #‎HYKYhaastaa!

Kuvan lisäksi voit aloittaa toiminnan kaikkea naisten ja tyttöjen kohtaamaa väkivaltaa vastaan allekirjoittamalla sitoumuksen osoitteessa: www.heforshe.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”#HeForShe-kampanja: Tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys!”

  1. Kun kerta vaalit ovat tulossa, niin miksi ei menisi sloganeita syvemmälle, eli mistä mielestäsi johtuu se, että mies tempaisee nyrkillä? Onko syynä miehen oma asema ja tilanne (stressi), onko vikaa naisissakin, entä onko oikein tempaista takaisin? Saako ulkopuolinen keskeyttää väkivallalla väkivallan? Entä jos on näyttöä siitä, että tietyistä kulttuureista tulevat maahanmuuttajat eivät muuta tapojaan ja jatkavat tasa-arvotonta elämäänsä täällä – mitä tehdä? Ruotsissa raiskaustilastot kertovat rumaa kieltä siitä, että maahanmuutto tietyistä kulttuureista lisää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa – mitä tehdä? Hyssyttely on ääni persuille, SD:lle ja UKIP:ille, kuten on nähty.

    Suhteellinen köyhyys ja sen tuoma suhteellisen halveksittu asema lienee taustasyy miehen väkivallallekin, ja kun tilanne tuossa suhteessa pahenee, eikä rahaa ja/tai halua ole yhteiskunnassa pitää ihmisiä kohtuullisissa asemissa ja lisäksi työpaikat vähenevät jo niiden mokomien robottienkin takia, niin pahoin pelkään että tällaiset tempaukset eivät tule vähentämään väkivaltaa. Lisää nuoria miehiä, jotka tuntevat itsensä epäonnistuneiksi, niin emännät, jos on, saavat taas päihinsä. Eikö pitäisi katsoa sitä joka lyö, eikä sitä joka saa nyrkistä? Aina löytyy joku jota iskeä, mutta miksi iskeä jos ei ole syytä, edes huonoa?

    Vastaa

Jätä kommentti