Luonto-Liitto: Ydinvoima ei edelleenkään Cleantechiä – Vapaavuoren esitys viimeinen naula ydinvoimahankkeiden arkkuun

LL-logoOhessa Luonto-Liiton tiedote (15.9.2014) koskien ydinvoimalupia.

Luonto-Liitto: Ydinvoima ei edelleenkään Cleantechiä – Vapaavuoren esitys viimeinen naula ydinvoimahankkeiden arkkuun

Luonto-Liitto on tyytyväinen ministeri Vapaavuoren esitykseen, jossa TVO:n Olkiluoto 4 –hanke ei saanut jatkoaikaa ja Fennovoimalle asetettiin sellaiset kriteerit, että sen hanke tuskin toteutuu.

”On vaikea kuvitella, että Fennonvoiman hankkeella olisi enää mitään mahdollisuuksia toteutua hallituksen mahdollisesta esityksestä ja eduskunnan päätöksestä huolimatta. Auki on omistajien ja rahoituksen lisäksi myös rakennusaikataulu ja jätteen loppusijoitus.”, kommentoi Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius.

Fennovoiman ja Rosatomin ydinvoimahanketta on vastustettu erityisesti ulko- ja turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta. Hanke sitoisi Suomen pelottavasti Venäjän valtion aseteollisuuteen.

Luonto-Liitto huomauttaa, että tuulivoimasta, aurinkoenergiasta ja muista uusiutuvista energialähteistä on tämän hallituksen aikana tullut varteenotettavia energiatuotantomuotoja.

”Hyvä ja kestävä tulevaisuus syntyy oikeasta cleantechistä eli energiansäästöteknologiasta ja uusiutuvista energianlähteistä. Hallituksen tulisi lopettaa keskitetyn ydinvoiman perään haikailu ja keskittyä hajautettuihin ja älykkäisiin energiaratkaisuihin. Tulevat polvet arvioivat meitä nyt tehtyjen ratkaisujen perusteella. Haluamme varmasti saada heiltä hyvän arvosanan!”, Luonto-Liiton puheenjohtaja Pia Pässilä kommentoi.

Luonto-Liitto kannustaa ihmisiä tulevana viikonloppuna (21.9.2014 klo 15.30 Helsingissä) järjestettävään ilmastomarssiin (People’s Climate March). Ympäri maailmaa järjestettävillä marsseilla viedään viestiä YK:n pääsihteerin kokoon kutsumalle ilmastohuippukokoukselle.

”Marssien tavoitteena on luoda poliittista sitoutumista 100-prosenttisesti uusiutuvalle energiantuotannolle. Lisäydinvoiman rakentaminen toimii tätä tavoitetta vastaan”, Leo Stranius summaa.

Lisätietoja
– Leo Stranius, toiminnanjohtaja, puh. 040-754 7371
– Pia Pässilä, puheenjohtaja, puh. 040-743 0624

Jätä kommentti