Miten edistää onnellisuutta: kahdeksan asiaa, joita ei kannata tehdä

Annukka ja vauvan ensihymyOnnellisuus muodostuu usein läheisistä ihmissuhteista, terveydestä, mielekkäästä tekemisestä, asuinpaikasta ja henkisyydestä.

Onnellisuuden tavoittelu ja positiivinen ajattelu kannattaa.

Se edistää terveellisiä elämäntapoja ja nopeuttaa mahdollista toipumisprosessia.

Optimistiset ihmiset kärsivät vähemmän sairauksista, elävät 7-10 vuotta pidempään sekä ovat ratkaisukeskeisiä, joustavia ja sitkeitä.

Usein onnellisuus on asennekysymys. Ohessa on kahdeksan asiaa, joita onnelliset ihmiset eivät tee.

1. Onnelliset ihmiset eivät välitä omaisuudesta. He ovat pikemminkin kiinnostuneita tekemään merkityksellisiä asioita sekä käyttämään osaamista ja resurssejaan muiden auttamiseen.

2. Onnelliset ihmiset eivät odota teoistaan kiitosta tai palkkioita. Palkkio ja kiitollisuus syntyvät siitä, että he tietävät tekevänsä asioita, jotka hyödyttävät muita.

3. Onnelliset ihmiset eivät välitä yhteisön odotuksista tai odota muiden hyväksyntää. He tekevät sitä, mikä tuntuu oikealta.

4. Onnelliset ihmiset eivät välitä olla aina oikeassa. He ymmärtävät, että väärässä oleminen avaa oven oikean oppimiseen.

5. Onnelliset ihmiset eivät välitä sosiaalisesta vertailusta tai ole kateellisia. He eivät vertaa itseään muihin vaan oppivat eri ihmisiltä hyviä käytäntöjä. He eivät välitä myöskään juoruista, vaan ovat tyytyväisiä omaan elämäänsä.

6. Onnelliset ihmiset eivät välitä myrkyllisistä ihmissuhteista. He ympäröivät itsensä optimistisilla ihmisillä, jotka haluavat elämältä enemmän ja parempia ihmissuhteita.

7. Onnelliset ihmiset eivät valita. He tietävät, että valittaminen ruokkii epätyydyttävää elämää. He ovat kiitollisia siitä, mitä heillä on ja ovat toiveikkaita sen suhteen, mitä tuleman pitää vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien tai toiveiden mukaan.

8. Onnelliset ihmiset välitä kostosta. He tekevät sovinnon sen sijaan, että antaisivat kielteisille tuntemuksille vallan. Onnelliset ihmiset laittavat energiansa positiiviseen ja tulokselliseen tekemiseen.

Esimerkiksi Professori Sonja Lyubomirsky tiivistää erittäin onnellisten ihmisten piirteet seuraavasti:

He käyttävät paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa, he osaavat ilmaista kiitollisuutta kaikesta, mitä heillä on. Onnelliset ihmiset ovat usein auttamassa työtovereita ja ohikulkijoita sekä ovat optimisteja tulevaisuuden suhteen. He osaavat iloita elämän nautinnoista ja elää nykyhetkessä. Liikunta on heille viikoittainen tai päivittäinen tapa. Lisäksi he ovat syvästi sitoutuneita elinikäisiin päämääriin ja heillä on selviytymiskykyä elämässä eteen tulevien haasteiden edessä. Onnelliset ihmiset osaavat iloita toisten menestyksestä ja jakaa huolet toisten epäonnistumisista. He ovat sosiaalisia ja viettävät vain vähän aikaa yksin.

Inspiraatio tälle kirjoitukselle syntyi tästä tekstistä: 15 Things Truly Happy People Don’t Care For

2 kommenttia artikkeliin ”Miten edistää onnellisuutta: kahdeksan asiaa, joita ei kannata tehdä”

  1. Hyvä kirjoitus. Haluaisin kuitenkin lisätä omasta mielestäni tärkeitä huomioita. Ohjenuorien orjallisesta seuraamisesta ei useinkaan synny onnea vaikka ohjeet hyviä olisivatkin. Sama pätee liiallisesta ja pakonomaisesta positiivisesta ajattelusta, joka saattaa vain tukahduttaa. Tärkeintä onnellisuudessa on asioiden omakohtainen oivaltaminen, jossa muut voivat olla tukena mutta lähtökohtana on ihminen itse.

    Vastaa

Jätä kommentti