Helsinki Bicycle Film Festival 30.-31.8.2013

Helsinki Bicycle Film FestivalPerjantaina 30.8. Helsingissä starttaa kaksipäiväinen fillarifilmifestivaali eli Bicycle Film Festival. Vaikka oma ohjelma on viikonlopun osalta täynnä, yritän päästä ainakin joihinkin näytöksiin.

Ohjelma vaikuttaakin ainakin tosi lupaavalta. Tässä esimakua:

Erityisesti itseäni kiinnostaa lauantaina klo 18 alkavassa näytöksessä nähtävä The First Unstoppable. Kahdeksan minuutin lyhytelokuvassa (Ohjaus: Daniel Jariod) nähdään Juanjo Mendez, joka menetti toisen kätensä ja toisen jalkansa moottoripyöräonnettomuudessa. Hän loistaa silti pyöräradalla sekä nopeudellaan että positiivisella hengellään. Juanjo ispiroi kaikkia hänet tavanneita ja tämän lyhytelokuvan myötä toivottavasti myös sinua.

Toinen katsomisen arvoinen pätkä on mielestäni lauantaina klo 20 alkavassa näytöksessä nähtävä On Time (Ohjaus: Ari Taubi). Siinä kiteytyy New Yorkin riippumattoman matalan budjetin elokuvan tekemisen henki. Tarinassa Jimmy, Albatross Courierin polkupyörälähetti, kuljettaa katsojaa läpi New Yorkin katujen ja kaupunginosien toimittaessaan pakettia “ajoissa”. Vaarallisilla kaduilla ei ole mitään mistä Jimmy ei selviäisi. . . vai onko sittenkin?

Kaikki näytökset Helsingissä Bio Rexissä Lasipalatsissa. Suosittelen lämpimästi!

Jätä kommentti