Valtuustoblogi: Ympäristölautakunta, valtuusto ja strategiaseminaari

Ensi viikolla valtuustotyö pääsee lämmittelyn jälkeen kunnolla käyntiin.

Ohjelma näyttää tältä:
– Tiistai (29.1.): Ympäristölautakunnan kokous
– Keskiviikko (30.1.): Kaupunginvaltuuston kokous
– Torstai-Perjantai (31.1.-1.2.): Kaupunginvaltuuston strategiaseminaari (Hyvinkäällä)

Ympäristölautakunnan kokouksen esityslistalla on vuoden 2013 budjetti ja sen noudattamisperiaatteet sekä pitkä lista asemakaavalausuntoja. Talousarvion mukaan ympäristökeskuksen budjetti vuodelle 2013 on yhteensä 12 155 000 euroa.

Kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi järjestetään kyselytunti. Ilokseni kyselytunnilla päätettiin käsitellä jättämäni kysymys koskien Helsingin Energian ominaispäästöjen ilmoittamista. Kyselytunnille lähetetyt kysymykset löytyvät täältä.

Kyselytunnin jälkeen on luottamushenkilövalintoja sekä takauksen myöntäminen Helsingin kaupungin 400-vuotiskotisäätiölle ja Jätkäsaaren pysäköinti Oy:lle.

Jätkäsaareen on tarkoitus rakentaa 900 auton parkkiluola ja kaupungilta haetaan siihen 40 miljoonan euron takausta. Rahat parkkiluolan rakentamiseen kerätään asunto-osakeyhtiöiltä, jotka ovat pakotettuja kaavan mukaan ostamaan yhden autopaikan 130 kerrosneliötä kohden.

Tilanne on sietämätön. Ennen lainan takausta pitäisi vähintäänkin selvittää, miten autopaikat voidaan toteuttaa siten että niiden rakentamisen ja ylläpidon kustannukset osoitetaan autopaikan käyttäjille eivätkä ne tule kaikkien maksettavaksi.

Lisäksi listalla on mm. Helsingin Energian omistaman toimistorakennuksen myynti ja tontin vuokraaminen, asemakaavan muutoksia Kluuvissa ja Suutarilassa sekä Helsingin kaupungin osallistuminen 45 000 eurolla Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea-säätiö) perustamiseen.

Torstaina koko valtuusto ja kaupunginjohto lähtee Hyvinkäälle strategiaseminaariin. Kahden päivän sessiossa on tarkoitus käsitellä valtuustokauden 2013-2016 strategiaohjelmaa.

Mielenkiintoinen viikko luvassa! Palautetta esityslistan asioihin otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!

Edelliset valtuustoblogin kirjoitukset ovat luettavissa täällä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Valtuustoblogi: Ympäristölautakunta, valtuusto ja strategiaseminaari”

  1. Ihan teknisenä kysymyksenä/kommenttina: onko sun blogiasetukset muuttunut vai oletko muuttanut ne siten, että RSS-syötteenä tarjotaan vain ote tekstistä? Olisi mukavampaa jos saisi koko tekstin syötteessä. 🙂

    Tsemppiä valtuustoviikolle!

    -vesa

    Vastaa

Jätä kommentti