Katukampanjoinnista ja ”saavutuksista”

Tänään on kunnallisvaalien viimeinen ennakkoäänestyspäivä. Olen itse ehdolla Helsingin Vihreiden listalla numerolla 1018.

Viimeisen kolmen viikon aikana olen kampanjoinut kadulla paljon.

Esitteitä olemme jakaneet yhdessä tukiryhmän kanssa lähes 25 000 kpl. Tavoitteena on jakaa yhteensä 30 000 esitettä tämän viikon loppuun mennessä. Tietojeni mukaan kenelläkään koko Suomessa ei ole yhtä mittavaa katukampanjaa näissä vaaleissa.

Miksi olen kampanjoinut niin paljon kadulla?

Vastaus on yksinkertainen. Jalkautumisen myötä olen voinut kohdata kymmeniätuhansia helsinkiläisiä ja kuulla, mikä kaupunkilaisia innostaa, ihastuttaa, vihastuttaa ja kiinnostaa – ja samalla tietysti on ollut mahdollisuus viedä omia teemojani ihmisten tietoisuuteen.

Aika usein kadulla ihmiset kysyvät minulta kampanjateemoistani, koulutuksestani, työpaikastani tai iästä. Esittelyni ja CV:ni löytyvät näiltä verkkosivuilta.  Eilen joku kysyi saavutuksistani, sillä teot puhuvat tietysti puolestaan pelkkiä sanoja enemmän. Jäin miettimään, mitä olen oikein saanut aikaiseksi.

Tässä joitakin ”saavutuksia” viime vuosien ajalta:

– Olen ollut yhtenä vireillepanijana kansalaisaloitekampanjassa turkistarhauksen kieltämiseksi. Tämä tulee olemaan historiallisesti ensimmäinen kansalaisaloite, joka kerää vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ja päätyy eduskunnan käsiteltäväksi.
– Istuin alkukesästä 2011 kolme viikkoa säätytalolla hallitusneuvotteluissa Vihreiden asiantuntijana. Erityisesti vaikutin hallitusohjelman ympäristöpolitiikka-osiota koskeviin linjauksiin.
– Sain eduskuntavaaleissa keväällä 2011 noin 1500 ääntä ollessani ehdolla ensimmäistä kertaa.
– Olen kirjoittanut syksystä 2011 lähtien ekovanhemmuudesta kertovaa Ekoisi-blogia, jota julkaistaan myös Vauva-lehden sivuilla.
– Keväällä 2011 julkaistiin minun ja Tom Henrikssonin kirja Ekopop – ekologisen ja onnellisen elämän opas
– Olen ollut alusta lähtien mukana ilmastolakia vaativassa Polttava Kysymys -kampanjassa
– Olen yksi Suomen degrowth-verkoston perustajista.
– Olen tehnyt oikeusministeriölle selvitykset epämuodollisesta kansalaistoiminnasta ja verkkovaikuttamisesta. Molempien selvitysten suosituksista monet ovat tavalla tai toisella päätyneet hallitusohjelmaan.
– Olin televisiossa YLE:n Ilmastodieetit-ohjelmassa asiantuntijapanelistina.
– Blogini on valittu vuonna 2010 Suomen ympäristöblogien ykköseksi.
– Työskentelin Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastovastaavana vuosina 2008-2009, kun ilmastopoliittinen keskustelu oli Suomessa ja kansainvälisesti kaikkein kuumimmillaan.
– Toimin Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin puheenjohtajana 2006-2011.
– Toimin Maan ystävien puheenjohtajana 2003-2004.

Tiivistetysti olen listannut tekemiseni myös blogissa julkaistuihin toimintakertomuksiin vuosien 2009, 2010 ja 2011 osalta.

Jätä kommentti