Jätelava pyörätiellä

Oheinen jätelava on ollut Helsingin Kumpulassa keskellä kävely- ja pyörätietä kohta viikon.

Kyseessä on ilmeisesti taloyhtiön remontti. Sijoittelu osoittaa kuitenkin täydellistä ymmärtämättömyyttä. Lava ei ole vain pyöräilijöiden ja kävelijöiden harmina, vaan pahimmillaan tukkii pelastustien. Pimeällä lavaa ei välttämättä edes näe kunnolla.

Tarkemmin kyse on siis tästä kohdasta.

Taloyhtiön vastuulla olisi osoittaa lavalle kunnollinen paikka. Mikäli lava ei mahdu talon pihalle tai parkkipaikalle, olisi lavan voinut laittaa vaikka puupöllien päälle nurmikolle.

Ilmoitin asiasta perjantaina kaupungin Rakennusviraston asiakaspalveluun. Asiakaspalvelusta lupasivat lähettää jonkun katsomaan tilannetta.

Samalla päätin ottaa Rakennusviraston puhelinnumeron puhelimenmuistiin, niin saan tehtyä ilmoitukset jatkossa aina myös esimerkiksi väärin pysäköidyistä autoista.

Tässä vielä Helsingin Rakennusviraston yhteystiedot:

Puh. (09) 310 39000
Yhteydenottolomake
rakennusvirasto@hel.fi

Voiko jätelavan jättää ihan mihin vain ja millä perusteella? Voisitko kuvitella, että vastaava jätelava laitettaisiin vaikka keskelle Mäkelänkatua, Itäväylää tai Länsiväylää?

 

2 kommenttia artikkeliin ”Jätelava pyörätiellä”

  1. Toivottavasti onnistuu ensi yrittämällä rak.viraston kanssa. Ovat taitavia selvittämään asiat puhumalla ne jonkun toisen tehtäväksi. Siinäkin säästyy viraston rahat 🙂 Asiallisesti – ei ole aina niin selvää, kenen tontilla mikäkin on. Esimerkiksi koulun nurmikolle voi jättää auton parkkiin, se ei ole rakennusviraston aluetta vaan opetusviraston. Riippuu sitten siitä, kenen kanssa pysäköinninvalvonnasta on sovittu, poiskuljetuksesta puhumattakaan. Rakennusvirasto tulee kyllä parilla soitolla poistamaan esimerkiksi varta vasten suunnitellun ja sovitun skeittausalueen Baanalla. Toimeen ryhtyminen riippuu paljon huoltoalueen pomoista ja siitä että osaa soittaa oikealle ihmiselle. Virastossa on sekä päättäjiä että suorittajia. Lautakunnista käsin näitä rutiiniasioita ei hoideta paitsi vaihtamalla virastopäällikkö, kun sen aika tulee.

    Vastaa

Jätä kommentti