Ekoisi: Syksyn ekologista taaperomuotia :)

Pihalla. Lelut pihan yhteisiä. Pipo ja takki Vekarakirppikseltä, housut saatu lahjaksi tädiltä (kirpputorihankinta), kengät lainassa ystävältä.

Joskus keinutessa saattaa iskeä väsymys. Pipo ja sadehousut vekarakirppikseltä, sadetakki saatu tädiltä (kirpputorihankinta), saappaat saatu ystäviltä.

Sormiruokailua: Kotimainen luomukurkku lähikaupasta, paita Vekarakirppikseltä.

Iltalukuhetki. Paita huutonetistä, Kirja ostettu Sammakko-kirjakaupasta.

Hiekkalaatikolla on nyt hyvät hiekkakakkukelit. Pipo ja vaaleansininen fleece vekarakirppikseltä, housut saatu lahjaksi tädiltä (kirpputorihankinta), kengät saatu mummolta (kirpputorihankinta), hiekkalelut pihan yhteisiä.

Levähdyshetki jalkakäytävällä. Pipo ja housut Vekarakirppikseltä, takki saatu ystäviltä, kengät lainassa ystävältä.

Edelliset Ekoisi-kirjoitukset ovat luettavissa täältä.

5 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Syksyn ekologista taaperomuotia :)”

 1. Hehee, joku muukin vaatetta lapsensa täysin second hand ostoksilla tai lahjoilla. Meillä isovanhemmat kauhistelee, että eikö lapselle osteta uutta. No ei, Vekarakirppiksellä mekin tiuhaan käydään.
  🙂

  Vastaa
  • Joo! Vekarakirppis ja kirpputorit ovat kyllä varsinaisia kultakaivoksia. Me ollaan niin onnellisessa asemassa, että isovanhemmatkin ovat sisäistäneet kirpputorien hyvät puolet ja käyvät ostamassa lapselle lahjat sieltä (vieläpä niin, että kerromme etukäteen, mitä tarvitaan, jotta ei tule turhuuksia 🙂

   Vastaa
 2. Hmm… Ympäristö- ja taloudellisista syistä puen lapsiani kuten itseänikin useimmiten second hand -vaatteisiin. Se on melko helppoa nykyisten kirppisten, huuto.netin ja energiajäteroskisten tarjonnalla – mikä paneekin miettimään, että toisten kulutuspihtailu ja ympäristöystävällisyys perustuu toisten kiihtyvään kulutusjuhlaan. Jokuhan nuo käytetyt (tai käyttämättä jääneet) vaatteetkin on ensin uusina ostanut!

  Kestävämpään vaateteollisuuteen tarvittaneen myös siitä kiinnostuneita kuluttajia. Siksi tarpeen tullen koetan harkitusti vaikuttaa myös kukkaronnyörejäni hölläämällä, ja hankkia uusia, mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti tuotettuja vaatteita ja kenkiä, tai toivon niitä lahjaksi. Pyrin myös antamaan suoraa palautetta esim. vaateketjuille ja muille tuottajille, kun ne ottavat valikoimiinsa ekologisempia vaihtoehtoja.

  Onneksi lasten- ja muiden vaatteiden kestävyyteen voi vaikuttaa myös sillä, miten omistamiaan tekstiilejä pesee, huoltaa ja korjaa!

  Vastaa

Jätä kommentti