Annukka Berg: The Multiple Faces of a Sustainability Strategy

YTM Annukka Berg väittelee 20.4.2012 kello 12.15 Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”The Multiple Faces of a Sustainability Strategy – Analysing Finland’s Programme to Promote Sustainable Consumption and Production”.

Vastaväittäjänä on Tutkimusprofessori Eva Heiskanen, Kuluttajatutkimuskeskus, ja kustoksena on professori Janne Hukkinen.

Itselläni on ollut mahdollisuus seurata väitöskirjatyön etenemistä hyvin läheltä kaikki nämä vuodet.

Muistan kuinka vuonna 2005 kävelimme San Franciscon kaduilla ja vierailimme kirjakaupoissa. Annukka etsi tuolloin tuoretta kulutuskirjallisuutta tulevaa väitöskirjaansa varten.

Haluan kiittää Annukkaa väitöskirjan valmistumisen myötä ainakin kolmesta eri asiasta:

1. Vauva. Väitöskirjaprojektin viimeistely on mahdollistanut sen, että olen saanut viettää paljon aikaa yhteisen vauvamme kanssa.

2. Oma väitöskirja. Väitöskirjaprojektin myötä olen tullut entistä vakuuttuneemmaksi, että oma väitöskirjani saa odottaa. Sen aika kyllä tulee vielä. Ehkä on ollut parempi, että samassa perheessä ei ole valmisteilla kuitenkaan kahta väitöskirjaa samanaikaisesti.

3. Oppiminen. Kaikkein eniten haluan kiittää Annukkaa tuoreista ja huippukiinnostavista näkemyksistä, joita olen myös omassa työssäni voinut hyödyntää.

Kansan Uutisten haastattelussa Annukka toteaa osuvasti:
Ohjelmapaperit jäävät hänen mukaansa ”lillumaan hallinnolliseen avaruuteen”. Ohjelmia tehdään niin ahkerasti, että niitä ei ehditä toteuttaa. […] Sääntely koetaan meillä vanhanaikaisena, vaikka sille voisi olla tilausta, Berg sanoo ja päätyy suosittamaan sääntely käyttöä ohjauskeinona nykyistä laajemmin. Lisäksi hän korostaa kohtuullisuutta ja kasvupakosta vapaata taloutta tukevien politiikkojen kehittämistä.

Kiitos Annukalle kauniista sanoista väitöskirjan kiitoksissa:

”Thanks a million! My beloved spouse Leo Stranius has shared my dreams, given his support and challenged me to do things better – or at least faster.”

Jätä kommentti