Viikkopäiväkirja 16 (16.-22.4.2012)

Maanantai: Olin aamulla YLE puheessa keskustelemassa Nuukuusviikosta ja ekologisesta kuluttamisesta. Tämän jälkeen kävin juoksemassa Vanhankaupunginlahdella, tulvivan Vantaanjoen varrella ja Oulunkylässä. Lisäksi julkaisin ekoisi-kirjoituksen sukupuolisensitiivisyydestä. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni vaihdoin kuulumisia ihmisten kanssa. Iltapäivällä vedin toimistokokousta, vapaaehtoisen venyttelyn sekä istuin johtoryhmän palaverissa ja kansalaisaloitekampanjan ohjausryhmässä. Päivän päätteeksi kävin läpi sähköposteja. Illalla hoidin vauvaa ja osallistuin vielä puheenjohtajiston puhelinkokoukseen.

Tiistai: Kävin aamulla tutustumassa päiväkoti Luonnossa kotonaan Mörrintupaan. Ihana paikka! Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoitelin erilaisia hallintohommia ja viimeistelin hallituksen kokouksen materiaalit. Iltapäivällä hoidin henkilöstöasioita ja vastasin lehtihaastatteluun kevään etenemisestä. Päivän päätteeksi kävimme läpi Luonto-Liiton uusien verkkosivujen tilannetta. Illan olin kotona vauvan ja tietokoneen kanssa. On ollut ilo seurata, miten hyvin vauva on kehittynyt sormiruokailussa.

Keskiviikko: Kävin aamulla juoksemassa ja olin vauvan kanssa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräillessä ihmettelin autojen pysäköimistä pyöräteille. Toimistolla osallistuin kansalaisaloitekampanjan viestintää koskevaan palaveriin sekä kävin puheenjohtajan kanssa palkkakeskustelun. Iltapäivällä vedin työhyvinvointiryhmän kokouksen, vastasin opinnäytetyöhaastatteluun ja osallistuin Ympäristöareenan vuosikokoukseen. Illalla kävin Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin hallituksen kokouksessa.

Torstai: Olin aamun vauvan kanssa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoitelin erilaisia henkilöstö- ja hallintoasioita. Aamulla Luonto-Liitto julkaisi myös kevätseurantaa koskevan tiedotteen: Kevät toi västäräkin. Päivän päätteeksi pyöräilin Kulosaaren kartanoon valmistelemaan seuraavan päivän Karonkka-juhlia.

Perjantai: Aamulla Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto tiedottivat karppaamisesta: Karppaamalla laihduttaminen paisuttaa ympäristöjalanjälkeä. Kyseessä oli myös meidän perheen suuri päivä. Päivällä Annukka puolusti väitöskirjaansa: ”The Multiple Faces of a Sustainability Strategy : Analysing Finland’s Programme to Promote Sustainable Consumption and Production”. Vastaväittäjänä toimi tutkimusprofessori Eva Heiskanen ja kustoksena professori Janne Hukkinen. Heti väitöksen jälkeen olin keskustelemassa YLE Radio Suomen Ajantasa -lähetyksessä hitaasta vanhemmuudesta – vaikka täytyy myöntää, että juuri sillä hetkellä, keskellä väitöstä, olo ei ollut kovin hitaanlainen. Illalla oli vastaväittäjän kunniaksi järjestetty karonkka, jossa kiitospuheet olivat osuvia ja kauniita. Itse haluan kiittää Annukkaa väitöskirjasta ja erityisesti siitä, että sen loppuun saattaminen on mahdollistanut minulle pitkät päivät vauvamme kanssa, auttanut jäsentämään suhtautumistani omaan väitöskirjaprojektiin sekä antanut minulle kasan uusia ideoita käytännön ympäristöjärjestötyöhön.

Lauantai: Hyppäsin aamulla junaan ja matkustin Ähtäriin Suomen luonnonsuojeluliiton valtuuston kokoukseen. Kokouksessa vahvistettiin vuosikertomus ja tilinpäätös sekä päätettiin jäsenmaksujen suuruudesta. Lisäksi käsiteltiin liiton luonnonsuojelustrategiaa ja aloitettiin vuoden 2013 toiminnan suunnittelu. Kokousviikonlopun tärkein päätös taisi kuitenkin liittyä liiton toiminnanjohtajan valintaan uudelle kuusivuotiskaudelle. Tehtävään valittiin nykyinen toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen. Onneksi olkoon Eero!

Sunnuntai: Ähtärissä nautitun aamupalan jälkeen matkasin autokyydissä Tampereelle ja jatkoin matkaa junalla kotiin Helsinkiin. Päivän mittaan siivosin, olin vauvan kanssa ja valmistauduin tulevaan viikkoon.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikko 15.

Jätä kommentti