Päivä kuvina: Oulu, Fukushima, Poetry Jam

Heräsin aamulla Oulusta, kävin kävelyllä ja kahvilassa juomassa aamuteen. Aamupäivällä olin puhumassa Pohjois-Suomen järjestöpäivillä kestävästä kehityksestä sekä tapasin Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piirin Senniä, Henniä, Elinaa ja Hillaa.

Alkuillasta osallistuin ympäristöjärjestöjen Fukushima-kynttilämielenosoitukseen Helsingin Senaatintorilla, jossa pidin lyhyen puheen ja laskin kynttilän uhrien muistolle. Fukushima Daiichin ydinvoimalan radioaktiiviset päästöt jatkuvat edelleen ajoittaisina. Japanin viranomaisten mukaan tähän mennessä 573 ihmistä on menettänyt henkensä ydinturman vuoksi, 150 000 ihmistä on evakuoitu ja 35 000 jättänyt kotinsa vapaaehtoisesti.

Päivän kruunasi Helsinki Poetry Jam -lavarunousklubi, jossa metsän harmonia valtasi Cafe Mascotin. Metsä- ja luontoaiheista lyriikkaa esittävät muun muassa suomalaisen luontorunouden klassikko Risto Rasa, pitkän linjan runoilija ja Poetry Slam -pioneeri Jouni Tossavainen sekä palkittu runoilija Pauliina Haasjoki.

Jätä kommentti