Öljynporaus Arktisella olisi typeryyden huippu

Greenpeacen aktivistit ovat nousseet tänään (16.3.) jäänmurtajille Fennica ja Nordica Hietalahden telakalla Helsingissä vastalauseena Shellin öljynporaukselle Arktisella.

Suomen valtion omistama Arctica Shipping on vuokrannut jäänmurtajat Shellin käyttöön. Mielenosoituksessa on Greenpeacen mukaan mukana 40 aktivistia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Saksasta.

Mahdollinen öljynporaus Arktisella olisi typeryyden huippu.

Fossiilisten polttoaineiden, kuten öljyn, käytön takia ilmasto lämpenee ja Arktisen jääpeite ohenee. Tämän johdosta esimerkiksi Shell havittelee alueen öljyvarantoja, joiden käyttö uhkaisi alueen ainutlaatuista ekosysteemiä ja olisi omiaan kiihdyttämään ilmastonmuutosta.

Suomella on tilanteessa merkittävä rooli. Shellin hallituksen puheenjohtajana toimii Jorma Ollila ja Arctica Shipping on täysin Suomen valtion omistama yhtiö. Haluaako Suomi todella olla tässä hommassa mukana?

Ohessa Greenpeacen Tapio Laakson hyvä kirjoitus aiheesta:
Top 10: Miksi arktinen öljynporaus on erityisen typerä ajatus?

Yksi kommentti artikkeliin ”Öljynporaus Arktisella olisi typeryyden huippu”

Jätä kommentti