Viikkopäiväkirja 48 (28.11.-4.12.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa ja valmistelin esitystä vapaaehtoistoiminnan uusista muodoista. Luonto-Liitto taas on huolissaan lisääntyneestä susivihasta. Ekoisi-blogi julkaistiin nyt myös ensimmäistä kertaa Vauvan sivuilla. Aamupäivällä osallistuin Kalevi Sorsa -säätiön ja Antti Alajan ”Mikä ihmeen degrowth?” -raportin julkaisutilaisuuteen. Lounaalla kävin Oskari Nokso-Koiviston kanssa keskustelemassa kulttuurivallankumouksesta ja iltapäivän aluksi vedin Luonto-Liiton toimistokokousta. Iltapäivän hoidin toimistolla henkilöstö- ja hallintoasioista sekä kävin läpi sähköposteja. Illalla Minna ja Riku kävivät kylässä katsomassa vauvaa.

Tiistai: Pyöräilin aamupäivällä Luonto-Liiton toimistolle ja osallistuin eduskunnan ympäristövaliokunnan avoimeen ”kokoukseen” biodiversiteettikadon pysäyttämistä koskien. Eduskunnan valiokuntatyö tulisi mielestäni tehdä avoimeksi. Iltapäivällä pidimme Luonto-Liiton päälliköiden viisikko-kokousta ja alkuillasta osallistuin Mitä? -verkoston  paneelikeskusteluun Globaalin vastuun Helsingistä. Illalla kävin vauvan kanssa juoksemassa ja kävin läpi sähköposteja.

Keskiviikko: Pyöräilin aamulla Säätytalolle pääministeri Jyrki Kataisen vetämään Suomen kestävän kehityksen toimikunnan kokoukseen. Keskustelun teemana oli monipuolista hyvinvointia metsistä. Kokouksen jälkeen hyppäsin Joensuuhun menevään junaan. Kävin isäni luomassa syömässä sekä olin Carelicumissa puhumassa vapaaehtoistoiminnan uusista muodoista. Illalla palasin Helsinkiin ja kotiin.

Torstai: Pyöräilin aamulla Viikkiin Bio- ja ympäristötieteelliseen tiedekuntaan keskustelemaan aiheesta ”Kuinka pystyn työssäni vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin?” Tämän jälkeen osallistuin ympäristöministeriön ja ulkoministeriön kansalaisjärjestötapaamiseen, jossa kävimme läpi kansainvälistä ympäristöpolitiikkaa ja tulevia kokouksia. Iltapäivällä kävimme Luonto-Liiton puheenjohtajiston kokouksessa läpi tulevan hallituksen kokouksen esityslistan. Päivän päätteeksi vierailin vielä Animalian pikkujoulussa tapaamassa mahtavia ihmisiä ja syömässä todella hyvää ruokaa. Illalla Meri kävi kylässä, saatoimme hänet Annukan kanssa iltakävelyn muodossa Pasilan asemalle ja vietimme aikaa vauvan kanssa.

Perjantai: Kävin aamulla vauvan kanssa juoksemassa. Aamupäivällä oli myös neuvola. Vauva on kehittynyt hyvin ja vessahätäviestintäkin onnistui hienosti vastaanotolla. Lounaan jälkeen kävin läpi sähköposteja ja valmistelin seuraavan viikon hommia. Päivän päätteeksi matkasin Suomenlinnan puhumaan kansalaistoiminnan uusista tuulista Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton koulutusviikonloppuun. Alkuillasta kävin vielä Vegaaniliiton pikkujouluissa.

Lauantai: Aamulla kävin läpi sähköposteja ja otin varmuuskopioita tietokoneestani. Lounaalla olimme Silvipleessä. Iltapäivällä kävimme Eettisillä joulumarkkinoilla. Voitimme arpajaisista pari lasia ja ostin Ekovuosi Manhattanilla -kirjan. Päivän päätteeksi Jukka ja Kuura tulivat yläkerrasta kylään. Kasasimme uuden yhdistetyn työ- ja ruokailupöydän sekä purimme vanhat työpöydät. Kiitos avusta Jukka! Lisäksi asensin koneeseen uuden käyttöjärjestelmän.

Sunnuntai: Nukuin pitkään, säädin tietokonettani ja kävin vauvan kanssa juoksemassa. Iltapäivällä siivosin, tein ruokaa ja lueskelin kirjoja sekä vietin aikaa Annukan ja vauvan kanssa.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 47 (21.-27.11.2011)

Jätä kommentti