Ydinvoimalle on vaihtoehtoja

Eduskuntavaalien katukampanjoinnin yhteydessä ihmiset ovat tulleet puhumaan paljon ydinvoimasta. Leo Stranius ja Sirpa Kauppinen vastaavat ydinvoimankysymyksiin torstaina 14.4.klo 17-18 Vihreiden vaalimökillä Kolmen Sepän patsaalla. Tervetuloa mukaan!

Ydinvoimarakentamiseen liittyy merkittävä taloudellinen riski, jota esimerkiksi pienissä kuntien omistamissa energiayhtöissä ei osata ottaa huomioon” kertoo ympäristötekniikan M.Sc. Sirpa Kauppinen.

Uusia lupia ei tule myöntää, ja vanhoista ydinvoimaloista tulee luopua siirtymäajalla. Ydinvoimasta puhutaan vain siirtymäkauden energiamuotona” kertoo ympäristöasiantuntija Leo Stranius, ja jatkaa ”Siirtymäkausi on ohi.”

Energiantarpeen turvaaminen onnistuu ilman ydinvoimaa. Halvin lisäenergia löytyy energiatehokkuuden parantamisesta. Suomen sähköntuotannon ongelma on kulutushuiput, ei perusvoima. Vastaus epätasaiseen kulutukseen on hintaohjaus. Uusiutuvat energiamuodot luovat työtä ja vientiä, jota ydinvoima ei tee.

Leo Stranius on ympäristöasiantuntija ja hallintotieteiden maisteri. Sirpa Kauppinen on ympäristötekniikan M.Sc. ympäristöliikentoiminnan asiantuntia. Hän toimii myös Vantaan kaupunginvaltuutettuna.

Lisätietoja:
– Sirpa Kauppinen 040 540 4691, sirpa.kauppinen [ät] vihreat.fi
– Leo Stranius, 040-754 7371, leo.stranius [ät] vihreat.fi

Lue myös aiempi kirjoitukseni aiheesta:
Fukushiman onnettomuus: Suomelle suunnitelma ydinvoimasta luopumiseksi

Jätä kommentti