Viikon 35 uutiset/linkit – TOP5

1. A brief guide to life
Leo Babauta kirjoittaa Zen Habits -blogissaan elämänhallinnasta ja elämästä ylipäätään. Oheisen kirjoituksen takana  lista asioista, joita elämässä kannattaa vähentää ja lisätä. Suosittelen lämpimästi! Aiheesta kiinnostuneet voivat tutustua myös viime keväänä kirjoittamaani ”Askelia tyytyväiseen elämään” -kirjoitussarjaan.

2. Johtajan valehtelemisen opas
Johtaminen on haastava laji. Erityisesti tämä koskee järjestöjohtamista, jossa tehdään sekaisin intohimotyötä ja leipätyötä vapaaehtoisten ja ammattilaisten kanssa. Yksi asia on kuitenkin selvä. Tarvitaan avoimuutta ja rehellisyyttä. Hyvejohtajuus-blogissa Jason Lepojärvi kirjoittaa aiheesta hyvin.

3. Kalasataman sosiaalikeskus pysyy toistaiseksi paikoillaan
Helsingin kaupunki on halunnut häätää sosiaalikeskuksen Helsingin Kalasatamasta, koska se antaa romanien majoittua pihalleen. Torstaina 3.9. kaupungin Nuorisolautakunta päätti kuitenkin jättää  asian vielä pöydälle. On erikoista, että kaupunki kiristää Satamaa pyörittävää Vapaa Katto -yhdistystä ja pistää suomalaiset nuoret ja romanialaiset vastakkain. Lue lisää myös täältä: Tervetuloa Sosiaalikeskus Satamaan.

4. Helsingin kaupunginhallitus vastustaa hyviä biopolttoaineita
Neste oilin palmuöljyn käyttö tuhoaa sademetsiä, ei vähennä liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä, aiheuttaa sosiaalisia ongelmia ja pilaa yrityksen maineen. Siitä huolimatta Helsingin kaupunginhallitus ei halua asettaa ilmasto- ja ympäristövaikutuksiltaan todellisia toisen sukupolven biopolttoaineita etusijalle kaupungin biopolttoainehankinnoissa. Lue myös tämä: Mitä sinä voit tehdä?

5. Järjestöjen ilmastovastaavat siirtyvät joukolla muihin tehtäviin
Suuria ilmastosaappaita tarjolla. Karoliina Auvinen, Meri Pukarinen, Lauri Myllyvirta … Vaihtuvuus järjestöissä ja muuallakin on tietysti hieno asia ja ihmisten pitää saada säännöllisesti uusia haasteita. Näitä kolmea ilmastosankaria on kuitenkin vaikea korvata kenelläkään muulla.

Jätä kommentti