Uuden vuoden lupaukset: Viisi vinkkiä, joilla varmistat tavoitteiden toteutumisen

PuunhalaajaVuoden vaihde on hyvä hetki vetää yhteen kulunut vuosi ja asettaa tavoitteet tulevalla vuodelle. Monet tekevät uuden vuoden lupauksia.

Valitettavasti usein käy niin, että lupaukset unohtuvat ja jäävät toteutumatta, kun arki tulee lomien jälkeen vastaan.

Tämä voi johtua vähäisestä motivaatiosta, liian vaativista tavoitteista tai yksinkertaisesti siitä, että et usko itsekään lupauksiisi.

Miten siis parantaa tavoitteiden saavuttamisen todennäköisyyttä?

Ohessa on viisi vinkkiä, joilla voit parantaa onnistumisen todennäköisyyttä koskien uuden vuoden lupauksia tai mitä tahansa tavoitteita:

1. Kytke lupaukset arvoihisi. On helppo luvata laihduttaa muutama kilo. Mikäli arvostat arjessa enemmän kuitenkin jotain muuta kuin terveyttä ja liikuntaa, on lupaus vaikea toteuttaa. Mieti siis, mitä todella arvostat ja kytke lupauksesi siihen, mikä on sinulle oikeasti tärkeää. Arvostat sitten terveyttä, perhettä, työtä tai maailmanparannusta, kysy itseltäsi, miten lupauksesi palvelee sinua itseäsi.

2. Kirjoita lupaukset muistiin. Tavoitteet toteutuvat todennäköisemmin, mikäli ne kirjoittaa ylös. Näin et unohda lupauksiasi ja aivosi työstävät tavoitteitasi paremmin. Lupausten kirjoittaminen muistiin on edellytys sille, että voit suoriutua niistä. Mikäli mahdollista, tee tavoitteistasi julkisia. Tämä parantaa kummasti motivaatiota ja auttaa löytämään yllättävää vertaistukea.

3. Tee suunnitelma lupausten toteuttamiseksi. Mieti ensimmäiset askeleet ja toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Varaa niille aikaa ja aikatauluta toimenpiteet kalenteriin. Tee konkreettinen toimintasuunnitelma. Mieti myös, miten voit mitata tavoitteidesi saavuttamista. Ei kannata asettaa sellaisia tavoitteita, joiden saavuttamista ei voi mitata. Sitä mitä et voi mitata, et voi hallita.

4. Etsi tukea ympäriltäsi. Etsi ihmisiä ja/tai verkostoja, jotka ovat asettaneet samankaltaisia tavoitteita tai tavoittelevat samoja asioita. Etsi innostavia esikuvia ja kysy neuvoa. Kuka elää jo sellaista elämää, josta itse vielä haaveilet? Ketkä ovat alasi ehdottomia ykkösiä? Mitä he tekevät ja mihin heidän ylivoimansa perustuu? Tee lista näistä ihmisistä ja käy kysymässä heiltä suoraa neuvoa. Ihmiset, joita kunnioitat, auttavat sinua kyllä mielellään saavuttamaan saman. Toimi kuten esikuvasi.

5. Ota ensimmäinen askel. Lenkille lähtemisessä kaikkein raskainta on laittaa juoksukengät jalkaan ja astua ovesta ulos. Sen jälkeen homma rullaa helpommin. Ota jokaisena päivänä tai ainakin viikoittain edes yksi pieni askel lupaustesi toteuttamiseksi. Ne, jotka eivät lopeta heti alkuun, saavuttavat lopulta kaikkein eniten. Kun tekee mieli lopettaa, hae vertaistukea ja mieti miksi haluat saavuttaa lupauksesi sekä päivitä suunnitelmasi tarvittaessa.

Menestystä lupauksien ja tavoitteiden toteuttamiseen! Älä luovuta, vaan koita uudestaan! Kipu on vain väliaikaista, luovuttaminen ikuista. Never give up, it’s such a wonderful life!

Onnellista talviaikaa ja hyviä hetkiä vuodelle 2014!

Kannattaa lukea myös tämä:
Tavoitteet: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 23
– Inspiraatio ja lähde tälle kirjoitukselle syntyi oheisesta tekstistä:  5 Essential Steps to Setting New Year Resolutions You Will Actually Achieve

Yksi kommentti artikkeliin ”Uuden vuoden lupaukset: Viisi vinkkiä, joilla varmistat tavoitteiden toteutumisen”

Jätä kommentti