Viikkopäiväkirja 21 (24.-30.5.2010)

Maanantaina aamupäivä oli varattu parille eri tapaamiselle ja iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta. Ilta sujui leppoisasti Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa, jossa päätettiin mm. lisäbudjetista vuodelle 2010. Toimistolta pääsin lähtemään kotiin vasta noin klo 23.00.

Tiistaina vietin viikottaista toimistopäivää käyden läpi henkilöstö- ja hallintoasioita sekä kirjoittelemalla Luonto-Liiton lausuntoa eduskunnan ympäristövaliokunnalle ydinvoiman lisärakentamisesta. Illalla olin Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjan tilaisuudessa Eurooppatalolla vetämässä ilmastovastuukeskustelua.

Keskiviikkona teimme Suomen luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton työntekijöiden kevätretken Vuosaareen ja Uutelaan. Virkistyspäivän ohella kävimme keskustelua ydinvoimatilanteesta, luonnostelimme tiedotetta EU:n päästövähennystavoitteisiin liittyen sekä vetosimme Helsingin Nuorisolautakuntaan Meriharjun kurssikeskuksen säilyttämisen puolesta.

Torstaina olin aamulla alustamassa Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan osallisuusjaoston demokratiaoppimista käsittelevässä seminaarissa kansalaistoiminnan murroksesta Tieteiden talolla. Ennen lounasta istuin ENO-neuvottelukunnan kokouksessa, jossa tavoitteena on istuttaa 100 miljoonaa puuta ennen vuotta 2017. Iltapäiväksi pyöräilin Lauttasaareen puhumaan Editan henkilöstölle ruuan ympäristövaikutuksista. Illalla pohdiskelin Kerjäämistä: Kerjääminen – Mitä pitäisi tehdä?

Perjantaina istuin aamupäivän Luonto-Liiton toimistolla purkamassa kasaantunutta sähköspostisumaa sekä hoitelemassa laskuja. Iltapäivällä kävin juhlistamassa 25-vuotiasta Kepaa Vanhalla ylioppilastalolla. Illalla katsoimme Annukan kanssa elokuvan Kielletty hedelmä. Suosittelen lämpimästi!

Lauantaina olin puhumassa Maailma Kylässä -festareilla Yltäkylläisten pidot -kirjasta ja Vegaanin uudesta keittokirjasta . Iltapäivällä kävin katsomassa festareiden lomassa myös Riikka Hyvösen ja Rakel Liekin Ylisöpö! –maalausnäyttelyn  ja löysin itseni värittämässä värityskirjaa: Maailma kylässä – Ylisöpö!

Sunnuntaina kävin juoksemassa 20 km lenkin ja pyöräilin Maailma kylässä -festareille vetämään Sipoonkorven kansallispuistoa koskevaa keskustelutilaisuutta: Sipoonkorven kansallispuisto: Toinen keuhko pääkaupunkiseudulle. Lisäksi valmistelin tulevan viikon kirjoituksia ja esityksiä.

Viikon aikana kävin juoksemassa 3 kertaa  (yhteensä 40 km) ja pyöräilin 123 km sekä tein kotona 2 kertaa lihaskuntoharjoitusta ja kerran venyttelyä. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 80,5 tuntia.

Tulevan viikon aikana osallistun ruuhkamaksuja koskevaan seminaariin, olen eduskunnan ympäristövaliokunnan kuultavana ydinvoiman lisärakentamista koskien sekä puhumassa eduskunnassa puurakentamisen ilmastovaikutuksista. Sunnuntaina järjestetään taloyhtiön laaritalkoot viljelylaarin rakentamiseksi ja käyttöönottamiseksi.

Jätä kommentti