Miksi ministeri Pekkarinen ei halua keskustella?

OIKAISU: Tähän blogikirjoitukseeni liittyen. Tänään sain YLE:n kautta tiedon, että ministeri Pekkarinen ei ollut asettanut omalle esiitymiselleen ehtoja. Kyse oli nähtävästi siis väärinkäsityksestä ja/tai ”rikkinäisestä puhelimesta”. Onneksi näin.

Hallitus keskusteli eilen (14.4.) iltakoulussa poliittisesta yhteisymmärryksestä koskien ydinvoiman ja uusiutuvien energialähteiden lisäämistä. Aiheeseen liittyen sain myös alustavan kutsun YLE:n aamutelevisioon.

Eikö ministeri Pekkarinen halua keskustella?
Eikö ministeri Pekkarinen halua keskustella?

Osallistumiseni lähetykseen kuitenkin peruuntui ilmeisesti siitä syystä, että ministeri Pekkarinen, joka oli ensisijaisesti haluttu paikalle, asetti minulle kerrotun tiedon mukaan oman osallistumisensa ehdoksi sen, että hän saa olla studiossa yksin. Luonnollisesti Pekkarinen haluttiin ensisijaisesti paikalle.

Mielestäni tapaus on erikoinen. Voiko olla niin, että ministeri ja keskustan puheenjohtajaehdokas Mauri Pekkarinen ei ole valmis keskustelemaan julkisesti aiheesta kenenkään kanssa, joka voisi olla eri mieltä?

Toisaalta asian voi tehdä ehkä ymmärrettäväksi se, että Pekkarinen pelkää joutuvansa puolustamaan Kokoomuksen kanssa tehtävää likaista sopua ydinvoimasta. Yksin ydinvoimadiileistä, risupaketeista ja turvehumputuksista ei lähetyksessä tarvitse paljon keskustella. Aiheeseen liittyen aiemmin päivällä tiedotti myös Greenpeace: Kokoomus kiristää hallitukselta ydinvoimalupia.

Ministeri Pekkarinen, kerro, että kyseessä on vain hassu väärinkäsitys tai rikkinäinen puhelin. Vai onko tämä todellakin käsityksesi keskustelevasta kulttuurista?

2 kommenttia artikkeliin ”Miksi ministeri Pekkarinen ei halua keskustella?”

 1. Hei Jarl

  Tarvittaessa keskustelen kyllä mielelläni esimerkiksi sinun kanssa televisiossa uusiutuvista energialähteistä.

  Sen sijaan ihmettelen, miksi sinulla ei ole halua kommentoida täällä näitä kirjoituksia omalla nimelläsi?

  PS.
  Tiedoksesi. Jatkossa ainoastaan omalla nimellä kirjoitetut kommentit julkaistaan ellei ole kyse jostain erityistapauksesta.

  Vastaa

Jätä kommentti